Dr. Fuchs elárulta, hogy bár nem minden penész veszélyes, gyomorrontást gyakorlatilag bármelyik fajtától kaphatunk, mivel az élelmiszerek felületén látható penész nem a probléma forrása, ennél sokkal összetettebb a dolog: „A penészgombák mikroszkopikus fonalszerű struktúrákat, úgynevezett hifákat hoznak létre, melyek átterjedhetnek az élelmiszer belsejébe is. Így ami a felszínen látható, az nem biztos, hogy a penész teljes egésze”.
Dr. Fuchs elárulta, hogy bár nem minden penész veszélyes, gyomorrontást gyakorlatilag bármelyik fajtától kaphatunk, mivel az élelmiszerek felületén látható penész nem a probléma forrása, ennél sokkal összetettebb a dolog: „A penészgombák mikroszkopikus fonalszerű struktúrákat, úgynevezett hifákat hoznak létre, melyek átterjedhetnek az élelmiszer belsejébe is. Így ami a felszínen látható, az nem biztos, hogy a penész teljes egésze”.