Undorító, amit kiderítettek a műanyag vágódeszkákról
Jobb, ha mostantól fenntartásokkal kezeled a műanyag vágódeszkákat!
Le a műanyaggal, a fa sokkal jobb
Egy friss kutatás kiderítette, hogy a baktériumok a műanyag vágódeszkán akár hosszú ideig is túlélik a viszontagságokat, míg a fán hamar meghalnak. A szakemberek szerint a deszkán lévő vágásokban, mélyedésekben telepszenek meg, majd hozzátették: a műanyagot csak és kizárólag a nyers húsokhoz szabad használni, a fát viszont minden máshoz.
Sokan egyébként azt gondolják, a műanyag vágódeszka higiénikusabb, hiszen könnyebb tisztítani. Ez sajnos téves, a vizsgálatok szerint a kórokozók szívesebben lakmároznak rajta, mint a fán, ráadásul gyorsabban is szaporodnak. A Wisconsin Egyetemen jöttek rá, hogy a szalmonella baktériuma csak a műanyagon képes a túlélésre, osztódásra, a fán még egy éjszakát sem bír ki.