Húst szeleteltél a vágódeszkán? Mutatjuk, hogy kellene teljesen baktériummentessé tenni

Közben persze még mindig itt van a nagy vita, hogy műanyag, vagy esetleg fa vágódeszkát válasszunk.

A műanyag vágódeszka praktikus, de egy profi konyhában nem jó választás

Minden konyha elengedhetetlen kelléke egy profi kés, na meg egy profi vágódeszka, amin szeletelhetünk. Egyiket sem könnyű kiválasztani, mivel vannak nagyon rossz minőségűek is a piacon. Mindig körültekintően járjunk utána, és nézzük meg a vásárlói véleményeket is.

Anno egy szakember, Angyal Zoltán elmondta, hogy műanyag vágódeszkák előnye, hogy nem fog deformálódni, kényelmes kezelni, és a nagyobb szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Viszont vágás során bekerülő baktériumok eltávolítása szinte lehetetlen feladat, még kifőzés után is.

A vágódeszkák tekintetében a legelőnyösebb a fa. A galériánkban megmutatjuk, hogyan kell ezeket megfelelően eltisztítani, mondjuk egy húsvágás után.

A vágódeszkák piacán vannak az ízsemleges fák, a magas csersavtartalmú fák, és az egzoták. Érdemes utánanézni, hogy felhasználási módban melyik áll hozzánk a legközelebb.
Kattints a további képekért!

A vöröshagyma héjának jótékony hatásai, valamint felhasználási módjai kevésbé ismertek, ezért most összeszedtük, miért nem szabad soha egyből kihajítani.

Leadfotó: Flickr – Illusztráció

Oldalak

Sztárok
Fashion&Beauty
Ha te is szereted begöndöríteni a hajad, valószínűleg rengetegféle módszert kipróbáltál már a hajsütővastól kezdve egészen a hőmentes formázó eszközökig. Néhány alapvető szabályt viszont mindenképpen...
Sztárok
Rengeteg szabály és előírás határozza meg a brit királyi család életét, de gondoltad volna, hogy vannak olyan ételek is, melyeket egyenesen tilos fogyasztaniuk?