Megelőzheti a rákot és a szemnek is jót tesz ez a növény - Ezért érdemes fogyasztanod
Mérgező anyagai miatt tilos fogyasztanunk a rebarbara levelét és a gyökerét, levélnyele azonban remek összetevője lehet a turmixoknak és a süteményeknek. Érdemes is fogyasztani, hiszen kiváló íze mellett számtalan jótékony hatása van a szervezetünkre.
Erősíti a csontokat
A kalcium egészségünk szempontjából elengedhetetlen ásványi anyag, amely erősíti a csontokat és a fogakat. A megfelelő kalciumszint elérésével megelőzhetjük a csontok ritkulását valamint a fogak elvesztését. Egy csészényi rebarbara nagyjából 100 mg kalciumot tartalmaz, ami 10 százaléka az ajánlott napi bevitel mennyiségének.
Jót tesz a szemnek
A rebarbara gazdag forrása a luteinnek, ennek a vegyületnek pedig számos egészségügyi előnye van. A lutein óvja a bőrünk és a szemünk épségét, ez pedig azért is fontos, mert mindkettő ki van téve a környezeti ártalmaknak. Nem mellékesen a szabad gyököket is képes semlegesíteni, így kiváló rákmegelőző.