A kenyér fagyasztása valóban hatással van az egészségünkre? Ez a trükk alaposan átveri az embereket

A magyarok konyhájában szinte mindenhol van valamilyen péksütemény. Most a kenyérről állítanak egy elég fura dolgot a TikTokon, de valóban igaz?
Ez történik, ha a kenyér a fagyasztóba kerül
A kenyérfélék évezredek óta az emberiség étrendjének egyik alapját jelentik. A fehér kenyér az, amit jelenleg elég sok helyen egészségtelennek tartanak.
A fehér kenyér finomabb, könnyebb állagú, ráadásul tovább is eltartható. Azonban a gabona magva itt teljesen fel van dolgozva, így elvesznek belőle a rostok, a vitaminok és az ásványi anyagok.
A kutatók már ráálltak a dologra, és olyan fehér kenyeret fejlesztenek, amely a könnyedség és az íz megtartása mellett a kellő tápanyagokat is tartalmazza majd.
Viszont mi a helyzet, ha a kenyér a fagyasztóba kerül? A galériánkban erről rántjuk le a leplet!
Ha a fagyasztásra gondoltál, jól tippeltél, ám közel sem mindegy, milyen formában és tárolóeszközben rakod be a kenyeret a mélyhűtőbe.
Leadfotó: Flickr – Illusztráció
Oldalak

This is a modal window.