Az egyik legizgalmasabb szuperélelmiszer a fekete fokhagyma: ez az ázsiai konyhából származó, fermentált különlegesség nemcsak intenzívebb ízvilággal, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is bír. Tele van antioxidánsokkal, amelyek óriási szerepet játszanak a sejtek védelmében, gyulladáscsökkentő hatású, és támogatja az immunrendszer működését, ráadásul sokkal kíméletesebb is az emésztőrendszerhez, mint a hagyományos fokhagyma, így azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a fokhagyma erőteljes hatásaira.
Az egyik legizgalmasabb szuperélelmiszer a fekete fokhagyma: ez az ázsiai konyhából származó, fermentált különlegesség nemcsak intenzívebb ízvilággal, hanem kiemelkedő egészségügyi előnyökkel is bír. Tele van antioxidánsokkal, amelyek óriási szerepet játszanak a sejtek védelmében, gyulladáscsökkentő hatású, és támogatja az immunrendszer működését, ráadásul sokkal kíméletesebb is az emésztőrendszerhez, mint a hagyományos fokhagyma, így azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a fokhagyma erőteljes hatásaira.