Naponta fogyasztjuk őket, pedig életveszélyes mind: ezekkel az élelmiszerekkel jobb, ha vigyázol!
Cikkünkben összeszedtük a legveszélyesebb ételeket: vajon te mennyit fogyasztasz belőlük a mindennapok során?
A mértékletesség a kulcs
Valljuk be, hogy manapság szinte mindent magunkba tömünk: ha nincs időnk főzni, akkor bekapunk valamit egy gyorsétteremben, ha pedig már szinte kopog a szemünk az éhségtől, és nincs kedvünk megállni a boltban egy fárasztó nap után, akkor inkább rendelünk valamit. És még csak bele sem gondolunk, hogy ilyenkor mennyi veszélyes anyagot juttatunk a szervezetünkbe. Mindennél a mértékletesség azonban a kulcs: a galériánkban összeszedett ételeknél és italoknál ez különösen igaz, hiszen egy-kettő közülük egyenesen rákkeltő hatású is lehet. A listán egyébként nemcsak olyan finomságok szerepelnek, amik veszélyes anyagokat tartalmaznak, hanem olyanok is, melyeknek a fogyasztása fullasztó hatású lehet. Érdemes ezekre különösen odafigyelni!
Mikor beszélünk kóros fáradtságról? Milyen betegségek húzódhatnak a hátterében? Milyen vizsgálatot érdemes elvégeztetnünk? Ezekre a kérdésekre adott választ a Duna Család-barát című műsorának egyik szakértője, Sátori Mária neurológus.