5 étel és ital, ami látványosan csökkenti az asztma tüneteit
Az asztma véglegesen nem gyógyítható betegség, ám rengeteg olyan tényező van, ami enyhítheti vagy súlyosbíthatja a tüneteket. Előbbi csoportba tartoznak a következő finomságok; ha ezzel a krónikus gyulladásos megbetegedéssel küzdesz, akkor fogyassz belőlük minél többet. Érzed majd a változást!
Halak
Az omega-3 zsírsavak védenek a szívbetegségek, a stroke, a diabétesz és a kognitív betegségek és az asztma ellen is. Az omega-3-ban gazdag halfajták, mint amilyen például a lazac, a makréla vagy a tonhal gyulladáscsökkentő hatásuknak köszönhetően képesek megakadályozni az asztmatikus hörghurut kialakulását. Kutatások egyébként azt is kimutatták, hogy ha egy terhes nő heti kétszer lazacot eszik, akkor a magzatnak sokkal kevesebb esélye lesz az asztmára.
Bogyós gyümölcsök és zöld, leveles zöldségek
A bogyós gyümölcsök, mint amilyen az áfonya, illetve a zöld, leveles zöldségek, mint például a spenót nagy dózisban tartalmaz C-vitamint, arról ismeretesek, hogy erősítik az immunrendszert, és a légzőszervekre is jó hatással vannak. Bátran fogyaszd őket az asztma tüneteinek az enyhítésére!
Tej
A tej nemcsak kalciumban gazdag, hanem magnéziumban is, egy olyan ásványi anyagban, amely remekül harcol az asztma ellen. Titka abban rejlik, hogy segít ellazítani a hörgők közül található izmokat, így a légutak kitágulhatnak.