A legjobb ételek napégés ellen - Ezekkel turbózd fel a szervezeted napozás előtt

A napégést megelőzhetjük, ha olyan egészséges ételeket fogyasztunk a nyári időszakban, amelyek védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen. Nézzük, melyeket érdemes választani!
1. Olajos halak
Az olajos halak, úgymint a makréla, a szardella vagy éppen a lazac mind-mind gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkeznek - köszönhetően magas omega-3 tartalmuknak. Kutatások bizonyították, hogy az omega-3 védi a sejteket a napsütés okozta károsodás ellen. Ha szeretnénk elkerülni a napégést, hetente legalább két alkalommal fogyasszunk halételeket.
2. Paradicsom, paprika, édesburgonya
A likopintartalmú zöldségek, mint például a paradicsom vagy a paprika fogyasztása bizonyítottan védelmet nyújt az UV-sugarak okozta bőrirritáció és bőrpír ellen. Az édesburgonyában lévő béta-karotin pedig a napégés okozta kellemetlenségeket képes enyhíteni.
3. Friss fűszernövények, leveles zöldségek
Az olyan fűszernövények, mint például a petrezselyem, a zsálya vagy éppen a bazsalikom tele vannak antioxidánsokkal, amelyek kiváló védelmet nyújtanak napégés ellen, ráadásul óvnak a szabad gyökök okozta károsodástól és megszüntetik a korai öregedés jeleit. Minél többet fogyasztunk belőlük, az eredmény annál hatásosabb.
Fotó: ayay.co.uk
Oldalak
