A kukába dobod, pedig meggyógyítana! Meglepő módszer betegségekre
A tojáshéjat sokan kidobják, pedig nem is sejtik, hogy sterilizálva, por formájában elfogyasztva nagyon is egészséges. Kapható a patikában, de akár házilag is elkészíthetjük: a héjakat tegyük 15 percre forró vízbe, így elpusztulnak a rajta lévő baktériumok, majd vegyük ki az edényből és a napon szárítsuk ki. Ezt követően tegyük tepsibe és 60 fokon egy órán át süssük. Kávédarálóban daráljuk össze és máris fogyaszthatjuk! Megmutatjuk, mire jó!
Véd a csontbetegségektől
A tojáshéj rendkívül gazdag kalciumban, ez az ásványi anyag, amely megakadályozza a csontbetegségek és az ízületi fájdalom kialakulását. Kutatások bizonyították, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a porckopással járó fájdalmat. Egészségesen tartja továbbá az ízületeket és javítja a mobilitást.
Megakadályozza a csontvesztést a menopauzán átesett nőknél
Egy 2003-ban a Journal of Clinical Pharmacology-ban megjelent írás szerint a tojáshéj képes megálljt parancsolni a menopauza utáni csontvesztésnek.
Jót tesz a háziállatoknak is
Nem csak az emberi csontoknak tesz jót a kalcium, hanem az állatoknak is. Érdemes néha belekeverni kis kedvenceink eledelébe a tojáshéjból készült port, gondoskodjunk azonban róla, hogy sterilizált tojáshéjak legyenek, nehogy véletlenül megmérgezzük őket!