A csoki nem bűn! Ismerd meg jótékony hatásait
Minden rossz, ami finom? - tehetjük fel a kérdést. Válaszként persze a legegyszerűbb azt mondani, hogy: „attól függ!” Így vagyunk ezzel a következőkben is. A csokoládé alapvetően egészséges, ám vannak olyan termékek, melyek csokoládéból készülnek, de mégsem a legelőnyösebb a fogyasztásuk. Azonban minden attól függ milyen fajtát, típust, illetve minőséget fogyasztunk.
A csoki igenis jó
Persze csak akkor, ha a megfelelő csokit választjuk. Hiszen magának a csokoládénak alapvetően rengeteg egészségjavító képessége van. Gondoljunk csak arra, hogy a vérnyomást serkenti, vagy az agyműködést javítja. Továbbá a vércukorszintre is jótékony a hatása és vitaminban, illetve ásványi anyagban gazdag.
A kakaóban rejlik a titok
A csokoládé összes összetevője a kakaómassza, a kakaóvaj, a cukor, a tejpor és a vanília. Ezeknek az ötvözetéből készítik az étcsokit, a tejcsokit és a fehércsokit. Más-más arányban adnak hozzá az összképhez belőlük. Ezért van az, hogy némelyik fajta csoki nem olyan arányban - vagy egyáltalán nem - tartalmazza a kakaómasszát. Ez az összetevő az, ami a csoki pozitív tulajdonságait adja.
Fotók: recipeforhealthylife.com, dazzlingwallpaper.com