A puha és omlós mézeskalács elérése érdekében válasszunk olyan receptet, amely több zsiradékot (vajat) ír elő, és kevesebb cukrot és mézet, ugyanis a cukor keményíti a tésztát. A sütési idő legyen minél rövidebb, hiszen a legtöbben ott rontják el, hogy túlsütik a mézeskalácsot. A páratartalom szintén fontos: száraz levegőben a süti könnyebben kiszárad.
4/4
Fotó: Pinterest
Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
A puha és omlós mézeskalács elérése érdekében válasszunk olyan receptet, amely több zsiradékot (vajat) ír elő, és kevesebb cukrot és mézet, ugyanis a cukor keményíti a tésztát. A sütési idő legyen minél rövidebb, hiszen a legtöbben ott rontják el, hogy túlsütik a mézeskalácsot. A páratartalom szintén fontos: száraz levegőben a süti könnyebben kiszárad.