Christmas

A legtöbben rosszul csinálják: valójában így kell tárolni a mézeskalácsot, hogy ne száradjon ki és hetek múlva is puha legyen

Napokon belül itt az év legszebb az ünnepe, amely nem telhet el ínycsiklandozó mézeskalács nélkül. Az adventi készülődés során sokan sütnek otthon házilag, ám azt csak kevesen tudják, hogyan érdemes tárolni a díszes aprósüteményeket, hogy minél tovább megőrizzék a frissességüket.

Ünnepi csemege

Nincs karácsony mézeskalács nélkül, hiszen ez az illatos, puha, gyönyörűen díszített aprósütemény nem csupán egy finom csemege, hanem elkészítése egyben meghitt programként is szolgál az egész családnak. Ilyenkor mindannyian kiélhetjük kreativitásunkat a különböző formákon: mindenféle kedves, ünnepi mintát rajzolhatunk az édességekre, feldobhatjuk a fehér mázat színes cukorkákkal vagy magvakkal, de festhetünk akár arcokat is rá. A mézeskalácsok tárolására a legtöbben klasszikus, karácsonyi dekorációval ellátott fémdobozokat használnak, sajnos azonban ezek nem teremtenek ideális feltételeket ahhoz, hogy a sütik sokáig frissek maradjanak. Galériánkban eláruljuk, mit érdemes használni helyettük:

Tény, hogy a színes díszdobozok tökéletesen passzolnak a karácsonyi hangulathoz, arról nem beszélve, hogy mesésen mutatnak az ünnepi asztalon – a mézeskalácsok tárolásához azonban mégsem ezeket ajánlott bevetni.
Kattints a további képekért!

Évek óta keresed a rögtön puha, legfinomabb mézeskalács receptjét? Nos, talán nem is gondolnád, de ha hozzáadsz egy plusz összetevőt a tésztához, végre teljesülhet a vágyad!

Leadfotó: 123rf

Forrás: Kiskegyed

Oldalak

Christmas
Utazás
A hét elején ugyan csípősebb-esősebb napok köszöntöttek ránk, ám ennek mostantól vége: újabb felmelegedés veszi kezdetét, ami hamarosan az év első hőhullámába torkollik.
Lifestyle
Ha végleg száműzitek a hálóból ezt a bizonyos dolgot, az csodákat tehet a nemi életetekkel!
Lifestyle
Elképesztő, már-már hihetetlen történetekről rántották le a leplet a pedagógusok.