A legtöbben rosszul csinálják: valójában így kell tárolni a mézeskalácsot, hogy ne száradjon ki és hetek múlva is puha legyen
Napokon belül itt az év legszebb az ünnepe, amely nem telhet el ínycsiklandozó mézeskalács nélkül. Az adventi készülődés során sokan sütnek otthon házilag, ám azt csak kevesen tudják, hogyan érdemes tárolni a díszes aprósüteményeket, hogy minél tovább megőrizzék a frissességüket.
Ünnepi csemege
Nincs karácsony mézeskalács nélkül, hiszen ez az illatos, puha, gyönyörűen díszített aprósütemény nem csupán egy finom csemege, hanem elkészítése egyben meghitt programként is szolgál az egész családnak. Ilyenkor mindannyian kiélhetjük kreativitásunkat a különböző formákon: mindenféle kedves, ünnepi mintát rajzolhatunk az édességekre, feldobhatjuk a fehér mázat színes cukorkákkal vagy magvakkal, de festhetünk akár arcokat is rá. A mézeskalácsok tárolására a legtöbben klasszikus, karácsonyi dekorációval ellátott fémdobozokat használnak, sajnos azonban ezek nem teremtenek ideális feltételeket ahhoz, hogy a sütik sokáig frissek maradjanak. Galériánkban eláruljuk, mit érdemes használni helyettük:
Évek óta keresed a rögtön puha, legfinomabb mézeskalács receptjét? Nos, talán nem is gondolnád, de ha hozzáadsz egy plusz összetevőt a tésztához, végre teljesülhet a vágyad!
Leadfotó: 123rf
Forrás: Kiskegyed