Ha gyorsabban szeretnénk kiolvasztani a húst vagy a halat, használhatjuk a hideg vizes kiolvasztási módszert. (Semmiképpen se meleggel, azzal gyakorlatilag tönkretesszük az alapanyagot.) Helyezzük a fagyasztott húst vagy halat egy vízálló zacskóba, és merítsük hideg vízbe. Cseréljük a vizet 30 percenként, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet. Ez a módszer gyorsabb, mint a hűtőszekrényben való kiolvasztás, de figyelmet igényel.
Ha gyorsabban szeretnénk kiolvasztani a húst vagy a halat, használhatjuk a hideg vizes kiolvasztási módszert. (Semmiképpen se meleggel, azzal gyakorlatilag tönkretesszük az alapanyagot.) Helyezzük a fagyasztott húst vagy halat egy vízálló zacskóba, és merítsük hideg vízbe. Cseréljük a vizet 30 percenként, hogy biztosítsuk a megfelelő hőmérsékletet. Ez a módszer gyorsabb, mint a hűtőszekrényben való kiolvasztás, de figyelmet igényel.