Van élet a trappistán túl - Rozmaringos-diós kecskesajt, ha unod a hagyományosat

Imádom ezt az előételt készíteni mikor vendégek jönnek hozzánk, villámgyorsan megvan, nem kell hozzá sok minden és tuti sikert aratsz vele. Általában kecske camambertből készítem, de lehet simából is. Isteni finom lesz, ahogy a sajtban összeolvadnak az ízek, kenyérre kenve a legjobb. Mennyiségeket nem írok, azokat ízlés szerint variáljátok, illetve még egy kis olívaolajat is lehet locsolni a tetejére. Ezt a receptet egyszer mindenképpen próbáljátok ki!
Miklós Glória - gasztroblogger
Rozmaringos-diós kecskesajt
Hozzávalók
- kecske camambert (vagy sima)
- friss rozmaring levelek
- fokhagyma gerezdek felszeletelve
- dió durvára vágva
Rozmaringos-diós kecskesajt recept
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés).
2. A sajtot késsel bevagdaljuk, majd belenyomkodjuk a fokhagymát, rozmaringot, diót és beletesszük dupla alufóliába, mintha egy batyut formálnánk belőle (lásd a videóban).
3. Betesszük a sütőbe kb. 10 perc alatt el is készül.
Ha tetszett a recept és érdekelnek a továbbiak kövess Facebookon, Instagramon és YouTubeon.
Ebben a hidegben sajnos sokan megfázunk, de a különböző gyógyszerek helyett néha jobb, ha valami házi vitaminbombával kúráljuk magunkat. Kattints a következő oldalra, ahol megmutatjuk, hogy tudsz gyömbéres sütőtökkrémlevest készíteni, ami felveszi a kesztyűt a betegség ellen!