Duplacsokis-mogyorós keksz - A legegyszerűbb diétás édesség
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2016/blog/organic_mogyiduplacsokikkezs_lead.jpg?itok=s0yj9lz4)
Nehezen tudom elképzelni a reggeleimet kávé nélkül, de mint tudjuk nem túl jó éhgyomorra inni, ezért igyekszem az ilyen esetekre, mikor nincs időm reggelit készíteni legalább valami kekszet enni mellé. Ez a duplacsokis-mogyorós keksz pont az ilyen alkalmakra kiváló. Zárható dobozban akár több napig is eláll. A hozzávalókat 2,5 dl-es bögrével mértem.
Miklós Glória - gasztroblogger
Duplacsokis-mogyorós keksz
Előkészület: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók: kb. 14 darabhoz
- 20 dkg mogyoró
- 1 kk. kókuszolaj, olvasztva
- 3 ek. kókuszvirág cukor vagy más édesítő
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- fél bögre cukrozatlan kakaópor
- 100 g magas kakaótartalmú fekete csoki
- egy csipet só
- fél kk. szódabikarbóna
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük (180 fok, légkeverés). A mogyorót egy tepsiben sütőpapíron szétoszlatjuk és megpörköljük a sütőben, kb. 8-10 perc alatt kész van, majd hagyjuk kihűlni. (Ez nagyon fontos lépés, ki ne hagyjuk.) Ha kihűlt, átrakjuk aprítógépbe, hozzáadjuk az 1 kk. olvasztott kókuszzsírt és minél apróbbra aprítjuk. A legjobb, ha olyan aprítónk van, amivel krémes állagot tudunk elérni. Hozzáadjuk a kókuszvirág cukrot, a tojásokat és tovább keverjük, majd beleöntjük a kakaóport is. Ezt már érdemesebb spatulával hozzákeverni. Végül pedig belekeverjük a durvára vágott fekete csokit. Kézzel közepes, lapos korongokat formálunk és egy sütőpapírral kibélelt tepsiben betesszük őket a sütőbe. Kb. 8-10 perc alatt készen is van.