Rántott mac and cheese golyók - a gyerekek nagy kedvence

A vasárnapi adásban mac and cheese-t készítettünk, kicsit különlegesebb módon.
Az én fiaim nagyon imádják ezt a verziót is.Vajon nálatok is ekkora sikere lenne?!
Marton Adrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Rántott mac and cheese golyók
Hozzávalók:
- 45 dkg "szarvacska" tészta
- 3 ek. vaj
- 3 ek. liszt
- 6 dl tej
- 20 dkg gouda sajt
- őrölt szerecsendió
Elkészítés:
Mac and cheese golyók:
1. Bő, forrásban lévő vízben főzzük meg a tésztát.
2. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A tejet állandó kevergetés mellett, apránként (3 adagban) hozzáadagoljuk. Folytonosan kevergetve megvárjuk, amíg besűrűsödik. Ezután sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Végül belekeverjük a sajtot.
3. Miután kissé lehűlt a szósz, hozzáöntjük a kész tésztához és összekeverjük. Az így kapott masszát, minimum 1 órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
4. Amikor eléggé megdermedt, gyorsan dolgozva golyókat gyúrunk belőle, majd 1 órára még mélyhűtőbe helyezzük.
5. Ezután először lisztbe, majd tojásba és prézlibe forgatjuk az összes golyót egyenként, és olajban aranybarnára sütjük.
Tipp: A golyókat minimum 1 órára, de érdemes akár egy egész éjszakára is mélyhűtőbe tenni, azért, hogy dermedtek legyenek, amikor panírozzuk őket.
Marinara szósz:
1. A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben, olívaolajon párolni kezdjük.
2. A sárgarépát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk, ugyanígy a zellerszárat is. Majd a hagymához adjuk. Egész kis lángon addig dinszteljük, amíg a sárgarépa és a zellerszár megpuhul. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát is.
3. A paradicsomok héját, hogy le tudjuk húzni, forró-lobogó vízbe tesszük 20 mp-re, majd jeges vízbe áttesszük. Ezután a hámozott paradicsomokat nagyon apró kockákra vágjuk, és szintén a szószhoz adjuk. Majd a fűszereket is hozzáadjuk, illetve, ha a paradicsom nem ad elég színt és nedvességet, akkor paradicsomszósszal felöntjük.
4. Addig főzzük kis lángon, amíg egy viszonylag sűrű testes mártást nem kapunk. A babérlevelet vegyük ki belőle a végén, mert később megkeseredhet tőle.