Málnás-túrókrémes brownie - ha egy könnyű és hűsítő desszertre vágytok
Ez a desszert egy szuper könnyű és nagyon hűsítő receptötlet a nyárra.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Málnás-Túrókrémes Brownie
Hozzávalók:
BROWNIE:
- 270 g méz
- 60 g mandulaliszt
- 25 g kakaópor
- 1 darab vanília rúd kikapart belseje
- 1 csipet só
- 2 marék mandulabél
- 90 g magas kakaó tartalmú étcsokoládé
- 50 ml szőlőmagolaj vagy kókuszzsír
- +70 ml kókuszzsír
- 1 teáskanál sütőpor
TÚRÓKRÉM:
- 250 g túró
- 100 g habtejszín
- 50 g porcukor
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- málna
Elkészítés:
BROWNIE:
Előmelegítjük a sütőt 160 Celsius fokra. Olajjal kikenjük egy 33×20 cm-es tepsi oldalait és az aljára sütőpapírt helyezünk, aminek mindkét oldalát megolajozzuk. Egy edény gőzölgő víz felett, egy üveg tálban megolvasztjuk az étcsokoládét és hozzá keverjük az olajat és a kókuszzsírt. Figyeljünk arra, hogy ne forraljuk fel, csak olvasszuk meg.
Egy tálban a tojásokat és a mézet összekeverjük robotgéppel. Hozzáöntjük a mandulalisztet, kakaóport, vanília rúd kikapart belsejét, sütőport és egy csipet sót.
Az olvadt csokoládét a lisztes keverékhez adjuk és összekeverjük robotgéppel, addig amíg nagyon krémes lesz a tészta. A tésztát összekeverjük a durvára vágott mandulabéllel. Beleöntjük az így kapott nyers tésztát az előkészített tepsibe, majd 160 Celsius fokon 40 percig sütjük.
TÚRÓKRÉM:
A túrót a citrom héjával, a porcukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd robotgép segítségével összetörjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába. A már megsült és kihűlt Brownie piskótára rétegezzük, málnával díszítjük.