Körtés zellerkrémleves, pirított dióval
Hoztam Nektek egy szuper egészséges krémlevest.
Gyümölcsös-zöldséges egyszerre, a mi családunk egyik nagy kedvence!
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.
Körtés-zellerkrémleves, pirított dióval
Hozzávalók:
- 20 dkg zeller , pucolva, apró kockákra vágva
- 2 darab (kb.8-10 dkg) krumpli, pucolva, apró kockákra vágva
- 8-10 dkg körte , pucolva, apró kockákra vágva
- 3 dkg (fél fej) vöröshagyma
- 1 kis ág friss rozmaring
- 0,75 liter zöldség alaplé
- 1,5 dl tejszín 10%-os
- 5 dkg vaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 csipet szerecsendió
- 30 g dió, pirítva
Díszítéshez:
- 3 dkg balzsamecet (hozzáadott cukor nélküli)
- ½ körte, magház nélkül, cikkekre vágva
- 1 marék gránátalma mag
- pár szem dió, pirítva
Elkészítés:
1.Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, és a hagymát üvegesre pároljuk benne. Rádobjuk a felkockázott zellert és krumplit, majd átforgatjuk.
2.Felöntjük a alaplével, hozzáadjuk a felkockázott körtét , 2 szem diót és rozmaring ágat. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük ( szitán átpaszírozzuk, ha teljesen sima állagot szeretnénk kapni).
3.Beleöntjük a tejszínt, felhevítjük, végül szerecsendióval, sóval borssal ízesítjük.
4.Díszítéshez a cikkekre vágott körtét balzsameceten megfuttatjuk és a levesre helyezzük, rászórjuk a gránátalma magjait és pár szem pirított diót.