Rénszarvas zserbó: Varázsolj ünnepi hangulatot az asztalra

Ha az asztalon is szeretnétek megjeleníteni az igazi karácsonyi hangulatot, ne hagyjátok ki ezt a finomságot! Most a gyerekeknek kedveskedek ezzel a rénszarvas köntösbe bújt zserbó ízű sütinyalókával. Garantált lesz a siker!
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Rénszarvas zserbó - hozzávalók
- 2 db tojás
- 75 ml habtejszín
- 100 g eritrit
- 25 ml tej (vagy növényi tej)
- 25 g sima liszt
- 25 g kókuszliszt
- 50 g étkezési keményítő
- ½ csomag sütőpor
- 100 g dió, darálva
- 50g dió, darálva
- 2.ek cukrozatlan baracklekvár
- 1 ek. eritrit
- 95 g étcsokoládé
- 1 tk. kókuszzsír
Díszítés:
- színes szívószálak
- szaténszalag
- 1 csomag sós perec
- 5 g olvasztott csokoládé
- +oázis a dermesztéshez
- díszítő toll (piros, fehér)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, 100 g darált diót, keményítőt és a sütőport keverjük össze egy mélyebb falú tálban. A tojásokat keverjük habosra egy kézi mixer segítségével, majd adjuk hozzá a tejszínt és a tejet (vagy növényi tejet). Keverjük egyneművé. Az elkevert szárazanyagokhoz adjuk hozzá a tojásos masszát és keverjük össze, amíg piskóta tészta állagot nem kapunk. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, majd öntsük bele a tésztát. Tűpróbáig kb. 40-50 perc alatt süssük készre. Ha a tészánk megsült, hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát morzsoljuk darabokra. Fogjunk egy elektromos asztali aprítót és helyezzük bele a morzsát. Adjunk hozzá 1 ek. eritritet és 2 evőkanál baracklekvárt, majd 50 g darált diót. Aprítsuk addig, amíg az összetevők egy gyúrható masszát nem alkotnak. (Ha túl lágy a tészta adjunk hozzá még darált diót.) Ha összeált, vegyünk ki belőle kis darabokat és a két kezünk között gyúrjunk/formázzunk közepes méretű golyókat és szúrjunk bele színes szívószálat. A félkész golyókat tegyük hűtőbe, amíg elkészítjük a csokimázt. Ehhez, 100 g étcsokoládét vízgőz felett olvasszunk fel a kókuszzsírral. A lehűlt sütigolyókat a szívószál segítségével, mártsuk az olvasztott csokoládéba, szúrjuk egy oázisba és tegyük vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen. Addig tördeljünk perecet a szarvasok díszítéséhez.
Díszítés: Kb. 15 perc után vegyük ki a golyókat a hűtőből és a tetejükön két oldalra szúrjunk 1-1 összetört perecet. Egy díszítő toll segítségével alakítsuk ki a rénszarvasok szemét és orrát(fehér díszítőtollal a szem fehér részét,pirossal az orr részt, olvasztott csokoládéval a szemgolyót, ), majd helyezzük vissza az oázisba és tegyük vissza a hűtőbe tálalásig. Tálaláskor a szalagokból kössünk masnit a rénszarvasok nyakába.