A legjobb köret húsételek mellé - Krumpli helyett próbáld ki a narancsos-áfonyás quinoát
A quinoa igazi super food, gluténmentes, nagyon könnyen emészthető, magas a fehérjetartalma, emellett nagyobb mennyiségű B-, C- és E-vitamint tartalmaz. Köretnek, salátákhoz, de akár édesen reggelinek is tökéletes választás. Ebben a receptben, egy laktató finomságot készítettem belőle, amit magában vagy akár egy hal, hús mellé is bátran ajánlok. Nagyon finom, próbáljátok ki! :)
Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya
Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!
Quinoa naranccsal és áfonyával
Hozzávalók:
- 170 g quinoa
- 120 g szárított áfonya, feldarabolva
- 25 g friss koriander, apróra vágva
- 200 ml frissen facsart narancslé
- 100 mg mandula, apróra vágva
- 400 ml víz
- só, bors ízlés szerint
Lépésről-lépésre:
1. Áztassuk be a szárított, feldarabolt áfonyát a frissen facsart narancslébe, minimum 2 órára, de akár a hűtőben is hagyhatjuk éjszakára.
2. Öblítsük át a quinoa-t hideg vízzel legalább kétszer, majd helyezzük az edénybe és öntsük fel vízzel. Főzzük 15 percig lefedve mérsékelt lángon, majd ha elkészült, letakarva hagyjuk és pihentessük még 10 percet.
3. Az edény tartalmát öntsük egy tálba és keverjük össze korianderrel, áfonyával, mandulával és a megmaradt narancslével.
Tipp:
Fogyaszthatjuk ezt az ételt melegen és hidegen is. Ha hidegen fogyasztjuk, akkor miután az edényből átöntjük a tálba a quinoa-t, akkor várjuk meg, míg teljesen lehűl.
Megjegyzés:
Főzés előtt a quinoa-t mindenképp öblítsük át többször, mert ellenkező esetben kesernyés íze lehet.