Recept

Hortobágyi húsos palacsinta - A magyar konyha legfinomabb fogása

A hortobágyi húsos palacsinta igazi magyaros fogás, így ezzel zárnám az olimpiai menüsoromat. A finom, szaftos pörkölt és az imádott palacsintatészta sok-sok tejföllel megspékelve igazán laktató finomság. Én általában több palacsintát is sütök ilyenkor, amelyekből pedig Gundel palacsintát készítek desszert gyanánt. Nem éppen egy kímélő menüsor, ellenben mennyei kombináció! Próbáljátok ki!

Marton Andrienn - ételstylist, receptíró

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Hortobágyi húsos palacsinta

Elkészítés: 1 óra
Pihentetés: 30 perc
Mennyiség: 10-12 töltött palacsinta

Ellenállhatatlanul finom

Hozzávalók:

Töltelékhez:

  • 1 ek. sertés zsír
  • 45 dkg darált hús (csirke/borjú)
  • 1 db vöröshagyma, apró kockákra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 db TV paprika, apróra vágva
  • 1 db paradicsom, apróra vágva
  • 1 ek. pirospaprika
  • só, bors ízlés szerint

Habaráshoz:

  • 40 g búzaliszt
  • 1 pohár tejföl (175 gr)

Palacsintához:

  • 10 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl. ásványvíz
  • 2 ek. olaj
  • só, ízlés szerint

Lépésről-lépésre:

1. Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a sertészsírt és beletesszük az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darálthúst, majd fehéredésig pirítjuk.

2. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük a hozzávalókat. Felöntjük vízzel addig, hogy majdnem ellepje a darált húsos massza tetejét. Beletesszük a paprikát és a paradicsomot is.

3. Sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük 35-40 percen keresztül alacsony hőfokon. Amikor a hús megpuhult, kivesszük a léből.

4. A szaftot robotgépben összeturmixoljuk, majd visszatesszük a főzőedénybe, a tűzre és a liszt-tejföl keverékével behabarjuk. (A léből folytonos kevergetés mellett hozzáadunk valamennyit a tejfölös keverékhez (hőkiegyenlítés), majd a habarást hozzákeverjük a léhez.)

5. Mindeközben elkészítjük a palacsintákat. Simára keverjük a lisztet a tojással és a 2 csipet sóval. Lassan hozzáadjuk a tejet, vizet végül az olajat is. Letakarva, fél órán keresztül pihentetjük. Majd kisütjük a palacsintákat.

6. Megtöltjük őket darálthússal, majd feltekerjük. Tűzálló edényben egymás mellé helyezzük a palacsintákat, majd leöntjük a tejfölös szafttal és előmelegített sütőben (175 Celsius fok), tíz percig sütjük.

Tipp: Díszítésnek vágott snidlinget lehet a tetejére tenni.

A következő oldalon mutatok még két nagyon finom magyaros receptet, lapozz!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Video Élénk színek, merész minták: Íme a 2025-ös divattrendek
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • captions and subtitles off, selected
      Hirdetés
      Recept
      Utazás
      Alaposan a pénztárcánk mélyére kell nyúlni, ha az alábbi úti célok egyikére utaznánk 2025-ben.
      Lifestyle
      Ma már szinte mindenki használ telefontokot, de valóban hasznosak, vagy felesleges pénzkidobás az egész? Lehet tényleg eljött az idő, hogy már csak megszokásból használod.
      Sztárok
      Köllő Babett sokkal tudatosabban építgeti az életét, mint az elsőre látszik. Őt is gyötörte az álmatlanság, de ügyesen megszabadult tőle.
      Lifestyle
      Lehet sokan meg fognak rémülni, hogy hamis pénz lapul a pénztárcájukban. Azonban ez nincs így, csak jelentős változást kap hamarosan a magyar forint.
      Lifestyle
      Különleges meglepetést kapnak a kormánytól a nyugdíjasok. Nem kell igényelni sem, a postás fogja kivinni ingyenesen.
      Egészség
      Van egy olyan közkedvelt és népszerű finomság, amit a szakértők szerint tilos reggel, éhgyomorra fogyasztani, ugyanis komoly és kellemetlen problémákat okozhat szervezetünkben az, ha mégis ezt esszük...