5 nyári finomság a mi kis babakonyhánkból

Mindent a maga szezonjában! – most, felnőttként, anyaként értettem meg azt, hogy miért is olyan jó, ha szezongyümölcsöket és–zöldségeket fogyasztunk. Mit érdekelt engem, mikor mit „kell” enni?! Most viszont járom a piacot, tapintok, szagolok, majd boldogan sütök-főzök. Igazán finomakat, kedvenceket.
barizsuzsi - blogger
Tudod, hogy nem ez az első receptes-finomságos bejegyzésem – mutattam már neked például, hogy hogyan készíthetsz babapalacsintát és házi felvágottat –, így pontosan tudod azt is, hogy imádok sütni-főzni. Pláne úgy, ha van is kinek. És hát, hogyne lenne kinek! Lölő étvágyával szerencsére sosem volt gond, úgyhogy csak ritkán kihívás a konyhában zsonglőrködés. Azért néha nekem is muszáj trükköznöm, hogy elfogyjon az, amiről tudom, hogy jó, ha elfogy. Igen, itt most – többek között – a szezonális zöldségekről és gyümölcsökről beszélek.
Vadászat a piacon
Korábban nem foglalkoztam túl sokat azzal, hogy a szezonjában csipegessem például a meggyet. Képes voltam például a tél közepén fagyasztott meggyet venni, hogy aztán még jegesen megegyem. És nem különösebben zavart az sem, hogy banánt majszolok augusztusban. Persze, amióta van gyermekem (a legcsodálatosabb teremtés e kerek világon), azóta egy kicsit másképp látom a dolgokat. Tényleg képes vagyok több kört is menni a piacon, hogy megnézzem, hogy hol találok a legjobb áron legszebb és legfinomabb szezongyümölcsöket és–zöldségeket. Úgyhogy idén tényleg többször is megtapsoltam magam, hogy Lölőkémnek mindig „(hó)naprakész” falatokat kínálok. Hogy milyeneket? Megmutatom (a teljesség igénye nélkül).
A sütés-főzésbe már Lölő is bekapcsolódik
Oldalak
