Roston tokhal zöldborsó pürével
Egy könnyű, mégis laktató fogás ebédre vagy vacsorára.
Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya
Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.
Roston tokhal zöldborsó pürével
Hozzávalók:
- 1 db tokhal filé
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk só
- 1 csipet bors
- 1 ek vaj
- 1 db citrom leve
A zöld kéreghez, amit a halra teszünk:
- 5 dkg mandula
- 10 dkg pankó morzsa
- 1 csokor petrezselyem
Zöldborsó püré:
- 25 dkg zöldborsó
- 1 csomag bébispenót
- 1 dl habtejszín
- 3 dkg reszelt parmezán
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db lime leve
- 1 ek vaj
- 1 db burgonya
- 1 csipet só
- 1 csipet bors
Elkészítés:
Tokhal:
- Elkészítjük a zöldkérget, amihez egy alsó késes darálóba tesszük a pankó morzsát, a mandulát, és a petrezselymet, majd össze daráljuk és félretesszük.
- Elkészítjük a halat, ehhez egy serpenyőt felhevítünk és beletesszük az olajat, a halfilét egyenlő széles szeletekre vágjuk. Mind a két oldalát hirtelen megpirítjuk az olajon és felrehúzzuk a tűzről, sózzuk borsozzuk.
- Mellé tesszük a vajat, és rá facsarjuk a citromot, majd ráhalmozzuk a petrezselymes zöld kérget.
- Sütőbe tesszük 8-10 percre 210 fokon.
Zöldborsó püré:
- A burgonyát megfőzzük, majd félretesszük.
- A zöldborsót a vajon megpároljuk egy kevés sóval, borssal, majd amikor megpuhult turmix gépbe tesszük, és hozzáadjuk a bébispenótot, a habtejszínt, a parmezánt, a fokhagymát, a lime levét, és a főtt burgonyát.
- Így turmixoljuk össze, ha nagyon sűrű, akkor habtejszínt még tehetünk hozzá.