Recept

Pezsgős-kapribogyós lazacfilé, spenótchipssel

Mindjárt itt az ÚJ ÉV!
Ti tudjátok már mit fogtok készíteni?
Nálunk biztosan az asztalon lesz ez a pezsgős-kapribogyós lazacfilé!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet a gyerekek segítségével minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. A Konyhatündér című gasztroműsor 2. évada minden vasárnap délelőtt a TV2 és FEM3 csatornákon.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Pezsgős-kapribogyós lazacfilé, spenótchipssel

Hozzávalók:

  • 2 darab lazac filé bőr nélkül
  • 3 evőkanál szőlőmag olaj
  • 1 gezerd fokhagyma, apróra vágva
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen őrölt bors
  • 1 evőkanál friss rozmaring levél, nagyon apróra vágva
  • fél darab citrom reszelt héja
  • 100 ml pezsgő
  • 200 ml csirke alaplé
  • 3 teáskanál kapribogyó
  • 1 teáskanál gyömbér, reszelve
  • 150 ml tejszín

    SPENÓTCHIPSHEZ:

  • 4 csésze bébispenót levél
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A lazacok mindkét oldalát szőlőmagolajjal, sóval, borssal, rozmaringgal és reszelt citromhéjjal bedörzsöljük. A serpenyőt felforrósítjuk és a hal mindkét oldalát 4-4 percig sütjük, addig, amíg a külseje aranybarna és ropogós, a belseje omlós és nem rózsaszín már a húsa.

Kivesszük a lazacfiléket a serpenyőből pihentetni egy tálra. Időközben üvegesre pároljuk a fokhagymát a serpenyőben maradt zsiradékban. Felöntjük pezsgővel, aminek az alkohol tartalmát elfőzzük.

Hozzáadjuk a kapribogyót, a reszelt gyömbért és a csirke alaplevet. Addig főzzük, amíg a szósz a felére redukálódik. Legvégén felöntjük tejszínnel és addig hagyjuk még a tűzön, amíg mártás állagot nem kapunk. Sóval-borssal ízesítjük.

Egy tálban összekeverjük a spenótot az olívaolajjal addig, amíg az olaj egyenletesen befedi a leveleket. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd ráhelyezzük a spenótleveleket úgy, hogy azok ne fedjék egymást. Sózzuk, borsozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 12-14 percig sütjük. A sütőből kivéve 5 perc múlva ropogóssá válnak a levelek.

Tipp

Abban az esetben, ha nincs gyömbér reszelőnk, takarjuk le egy fóliával a hagyományos sajtreszelő tetejét. Ezzel a technikával csak a gyömbér friss húsát kapjuk, míg szálkás, fás része nem kerül lereszelésre.

Fotók: Marton Adrienn

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Home&Design
Kis hely, nagy hatás – így alakítsd ki álomkonyhádat, ahol minden négyzetcentiméter számít.
Lifestyle
Nálad is gyakran megesik, hogy megveszel egy új dolgot, de hazaérve pillanatok alatt felpaprikázod magad, mert a rajta lévő matrica vagy címke az Istennek nem akar lejönni? Akkor olvass tovább, mert...
Sztárok
Quentin Tarantino húsz év után is élénken dédelgeti a Kill Bill folytatásának álmát: egy olyan történetet, ahol a Menyasszony és immár felnőtt lánya együtt néznek szembe a múlt bűneivel, miközben a...
Sztárok
A sztárvilágban a tökéletesség hajszolását sokan még mindig titokként kezelik, viszont az utóbbi időben egyre több híresség kezd el nyíltan beszélni plasztikai beavatkozásairól, felfedve azokat a...
Lifestyle
Otthonunk takarítása segít távol tartani a bektériumokat, és a rendszeres takarítással megszabadulhatunk az allergénektől, morzsáktól, piszoktól és mindenféle apró szennyeződéstől. Csakhogy nincs...
Lifestyle
Senkinek sem jó érzés, ha megütik – pláne akkor nem, ha a saját gyereke kezd el csapkodni, lökdösődni vagy kezet emelni másokra, esetleg magukra a szülőkre. Bár szinte nincs is olyan gyerek, aki ne...