A tudósok már kongatják a vészharangot: nem csupán hizlalnak, maradandó agykárosodást is okozhatnak ezek a népszerű élelmiszerek

Azt már régóta tudjuk, hogy az egészségtelen élelmiszerek - kivált az ultrafeldolgozott, magas kalóriatartalmú termékek - milyen nagy szerepet játszanak az elhízásban, de a friss kutatások szerint nem csupán emiatt érdemes nagy ívben kerülni e termékeket.
Ha teheted, rövid távon se fogyaszd ezeket az ételeket
A feldolgozott élelmiszerek rövid távú fogyasztása nagymértékben csökkenti az agy inzulinérzékenységét - hívja fel rá a figyelmet egy friss kutatás, aminek eredményeit a ScienceAlert cikke ismertette. A lap rámutatott: a nem megfelelő zsíreloszlás és a folyamatos hízás szoros összefüggésben áll az agy inzulinra adott válaszával.
Az egészséges emberek esetében az inzulin is részt vesz az étvágy szabályozásában, a túlsúlyos személyeknél viszont más a helyzet. Elhízás esetén az inzulin elveszíti az étkezési inger szabályozására vonatkozó képességét, ami inzulinrezisztenciát okot. Lapozz tovább, a cikk a galériában folytatódik!

Leadfotó: 123rf
Oldalak

This is a modal window.