Lifestyle

Közeleg a határidő: ekkor jár le a diákigazolványok érvényessége

A 2023-2024-es tanévre vagy annak második félévére szóló érvényesítő matricával ellátott diákigazolványok, valamint azoknak a tanulóknak a diákigazolványai, akik az előző tanévben töltötték be 16. életévüket, október végéig érvényesek – hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Pár nap, és letelik a határidő

A társaság ezért arra hívja fel a szülők és a diákok figyelmét, hogy a lejáró diákigazolványokat október 31-ig érvényesíttetniük kell. A továbbiakban csak így tudják igénybe venni kedvezményesen a budapesti közösségi közlekedést.

Jelezték továbbá, hogy legkésőbb október 31-i kezdőérvényességű tanulóbérletek a rajtuk jelölt időszakban, de legkésőbb december 1-jén hajnali 2 óráig használhatóak a BKK járatain. Érdemes tudni, hogy ez a határidő vonatkozik a később lejáró – éves, negyedéves és szemeszterre szóló – bérletekre is, ezért is fontos a diákigazolványok október 31-ig történő érvényesítése a következő tanévre – olvasható a társaság közleményében.

(MTI)

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Sztárok
A zenei előadó meglepetésvendégként bukkant fel a City of Hope Los Angeles-i gáláján, ahol beszédet is mondott.
Utazás
Nem sokáig örülhetünk a langymeleg októbernek: a legfrissebb előrejelzések szerint a jövő hét első felében fordul majd hűvösebbre az időjárásunk, sőt az ország több pontján havazhat is.
Sztárok
Sokan úgy gondolták, hogy Károly volt nejének élete egyik legszebb eseménye volt az a bizonyos nap, amit Diana később aztán sosem tudott kiverni a fejéből, és nem a megfelelő okokból kifolyólag.