Lifestyle

Erről te sem akarsz majd lemaradni: külföldi fesztiválon vetítik az utóbbi időszak legnagyszerűbb magyar filmjeit

Rövidfilmek mellett nagyjátékfilmek is szerepelnek a programban 32. Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválon, amelyet november 6. és 10. között tartanak Marosvásárhelyen – tudatták a szervezők.

Hazai játékfilmek tömkelegéből válogathatunk

Tájékoztatásuk szerint az erdélyi fesztiválon magyar és román nagyjátékfilmeket is vetítenek. Látható lesz Moldovai Katalin Elfogy a levegő című filmje, mely a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat nyert. A rendező a fesztivál zsűritagja is, a vetítést követően Muhi András producerrel közösen közönségtalálkozón is részt vesz.

Hajdu Szabolcs magánéleti konfliktusokat boncolgató trilógiájának második része, a Kálmán-nap szintén látható lesz a fesztiválon. Tóth Barnabás misztikus pszichothrillerét, a Mesterjátszmát is láthatja a közönség, valamint Prikler Mátyás második nagyjátékfilmjét, a Hatalom című politikai thrillert is levetítik.

Breier Ádám első nagyjátékfilmjét, A Lefkovicsék gyászolnak című alkotást szintén műsorra tűzik, akárcsak Szőke András legújabb filmjét, a Brigádnaplót. A fesztivál zárófilmje Fazakas Péter krimi-vígjátéka, a Ma este gyilkolunk lesz, melynek szereposztásában színészlegendák láthatók.
Kattints a további képekért!

Tarr Béla filmrendező életműdíjat kap az október 28-án megnyíló 37. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), jelentették be hétfőn a szervezők.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Lifestyle
Sztárok
Nagyon sokan kedvelték meg Krausz Gábort az utóbbi időben, így nem is csoda, hogy rengetegen szurkolnak neki. A nézők szerint azonban most ordító hibákat követett el.
Lifestyle
Az elektromos, más néven e-hulladék sajnos nagy problémát okoz a világban. Pedig ha leleményes vagy, akkor még pénzt is tudsz vele keresni.
Lifestyle
Gothár Péter 1982-ben bemutatott nemzedéki közérzetfilmje ugyan a hatvanas évek kádári Magyarországát tárja elénk, szorosan kapcsolódik az 1956-os forradalomhoz is.