Tényleg videókazettán fog megjelenni egy új film – ilyen már nagyon régen nem történt

Az új generáció nem igazán tudja, hogy mi az a videókazetta. Pedig anno ha otthon akartál filmezni, akkor ez volt a megoldás.

Sok-sok év után egy új filmet fognak kiadni VHS-en

A videókazetta, vagy VHS (Video Home System), egy olyan technológia, amely az 1970-es évektől kezdve forradalmasította az otthoni szórakoztatást. Bár ma már a digitális formátumok és streaming szolgáltatások uralják a piacot, a videókazetta még mindig nosztalgikus érzéseket kelt sokakban.

Az első kereskedelmi forgalomban kapható VHS kazetta állítólag a “The Young Teacher” című dél-koreai film volt, amely 1976-ban jelent meg. Az utolsó alkotás, amelyet VHS-en adtak ki, az ”Erőszakos múlt” című amerikai krimi-dráma volt 2006-ban. Ez a film szimbolizálta a VHS korszak végét, mivel ekkorra már a DVD és a digitális formátumok teljesen átvették a piacot.

Azonban melyik film akar hatalmas retró élményt robbantani azzal, hogy VHS-en is kiadják, az a galériánkból kiderül!

A videókazettát a japán JVC (Japan Victor Company) fejlesztette ki, és az első VHS rendszerű kazetták tehát a fent említett 1976-ban jelentek meg a piacon. A VHS gyorsan népszerűvé vált, mivel olcsóbb és könnyebben kezelhető volt például a Betamax.
Kattints a további képekért!

1999-ben kikölcsönzött egy filmet az azóta már régen bezárt videótékából, és két évtizeddel később szembesült vele, hogy csalóként körözik emiatt.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Kedvenceikről meséltek a kutyabarát sztárok
Sztárok
Szomorúan vette tudomásul a közvélemény, hogy Gajdos Tamás kapcsolata kútba zuhant. Nagy kérdés, hogy ennyi idő után meg lehet-e menteni egy házasságot.
Lifestyle
Sokszor előfordul, hogy a Messenger nem működik tökéletesen. Olykor viszont csak a beállításokat kell megpiszkálni, és fel is lélegezhetünk.
Fashion&Beauty
Julia Roberts legújabb megjelenésével mindenkit az ujja köré csavart.