Ezek a legtartósabb virágok halottak napjára, amik sokáig fogják díszíteni a sírt

Közeledik Magyarországon is a halottak napja, így rengetegen látogatnak majd ki a temetőbe. Azonban milyen virágot érdemes kivinni, ami biztosan tartós lesz?

Érdemes ellenálló növényt választani, ami hosszú ideig ékesíti majd a sírt

A halottak napja Magyarországon egy mélyen gyökerező hagyomány, amely november 2-án kerül megünneplésre. Ez az időszak a megemlékezésről és az elhunyt szeretteink tiszteletéről szól.

A halottak napja és az azt megelőző mindenszentek (november 1.) különleges helyet foglal el a magyar kultúrában, számos népszokással és hagyománnyal. Ugyebár november elseje most péntekre esik, ami munkaszüneti nap, így itt kapunk egy hosszú hétvégét.

Rengeteg család fog kilátogatni a temetőbe, de milyen virágot vagy növényt érdemes kivinni a sírhoz, ami biztosan tartós lesz? A galériánkban bemutatjuk őket!

A halottak napján a sírok díszítése különleges figyelmet kap. A sírokra ugye gyertyákat és mécseseket helyezünk, ami a halottak lelkeinek megnyugvását és az élők emlékezését jelképezi. Ma már választhatunk tartós LED-es gyertyákat is, de mindenképpen olyat keressünk, ami kültéri. Nem érdemes túl drága darabot választani, mivel ezeket sajnos ellophatják.
Kattints a további képekért!

Az őszi lakberendezési trendek mindig izgalmasak, hiszen a természet színeivel dobhatjuk fel ilyenkor a belső teret.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Utazás
Az ősz a legjobb időszak arra, hogy felfedezzük Magyarország borvidékeinek egyik gyöngyszemét, Tokajt. A festői szőlőhegyek, a kellemes őszi időjárás és a gazdag gasztronómiai kínálat tökéletes...
Sztárok
Azt eddig is lehetett tudni, hogy Tóth Gabi szerelme és Krausz Gábor nincsenek túl jóban. Papp Máté Bence azonban most rátett erre egy lapáttal.
Lifestyle
Úgy látszik, tényleg leáldozóban van a különböző társkereső oldalak és randiappok virágkora: az ismerkedni vágyók újra a kapcsolatteremtés hagyományos, "kőkorszaki" formáihoz fordulnak.