Lifestyle

Most végre kiderült: ez lesz a vissza nem váltott palackok utáni pénz sorsa

Ma már rengetegen használják a palackvisszaváltó automatákat Magyarországon, ám a rendszerrel kapcsolatosan még mindig ezernyi megválaszolatlan kérdés kering a köztudatban.

Még mindig rengeteg a kérdés a palackvisszaváltással kapcsolatban

A szelektív hulladékgyűjtés már régóta nem új jelenség Magyarországon. Mindenki jól ismeri a sárga és kék fedelű kukákat, sőt valószínűleg már el is helyezett bennük hulladékot. A rendszer működőképesnek bizonyult, hiszen bevezetésével hozzájárultunk ahhoz, hogy tisztábbá és biztonságosabbá váljon a környezetünk, de a hatékonyság további javításra szorul, hiszen a kidobott csomagolóanyagok csupán 30-40 százaléka végzi a szelektív gyűjtőben. A MOHU által telepített palackvisszaváltó automaták viszont jelentős mértékben megváltoztatták a környezetvédelemmel és a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos látásmódunkat. A vásárlót motiválja a rendszer, hiszen palackonként 50 forintot kap, az így gyűjtött hulladék pedig csomagolóanyag formájában "születik újjá", így a körforgás be tud zárulni: a palackból palack lesz.

A palackvisszaváltó automaták forgalomnövekedése több, mint meggyőző: a legfrissebb adatok szerint a gépekben naponta 6 millió újrahasznosítható csomagolóanyagot helyeznek el a felhasználók. Igen ám, de a rendszerrel kapcsolatosan még mindig ezernyi kérdés kering a köztudatban. A hvg.hu új cikke ezek közül szemezgetett. Kattints a galériára, a cikk azonnal folytatódik!

Mi lesz a vissza nem váltott palackok után járó 50 forinttal? Nos, a MOHU-nak ezt az összeget a rendszer működtetésére és korszerűsítésére kell fordítania. Mindennek pontos és lekövethető útja van, és a MOHU még áfát is fizet utána.
Kattints a további képekért!

Örömteli hírrel rukkolt elő a A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
Egészség
Gondoltad volna, hogy abban az esetben, ha bizonyos illatokat párologtatsz a hálóban, akkor akár alvás közben is javulhat a memóriád? Nos, ezt állítja egy tanulmány.
Lifestyle
Továbbra is megosztja a diákokat és tanulókat, hogy helyes-e egyáltalán a hazai iskolákban bevezetett okoseszköz-tilalom, mindenesetre máris a láthatáron van az újabb szigorítás.
Sztárok
A szőke hajú szépség nem csupán arról híres, hogy Diana rokona: modellként is hihetetlen karriert futott be, nem véletlenül.