Lifestyle

Több száz hamvasztásra váró holttest sziklacsontját vette ki egy magyar orvos és egy boncmester: elképesztő, mit tettek a maradványokkal

A pécsi boncmester pénzt is kapott az orvostól a holttestekből kiszedett csontokért. A Pécsi Törvényszék felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki az elkövetőkre.

Csak akkor lehet eltávolítani, ha a beteg életében nem tiltakozott ellene

A bíróság közleménye szerint az ügy elsőrendű vádlottja a pécsi fül-orr-gégészeti klinikát irányította a bűncselekmény elkövetésekor, másodrendű társa pedig boncmesterként dolgozott a patológián, ahol munkairányítói jogkörrel is bírt. Az ügy harmadrendű vádlottja adjunktus, fül-orr-gégész szakorvos, intézetigazgató-helyettes volt. A klinika 2019 januárjában két napra, magyar és külföldi orvosok részére – sziklacsontfúrás gyakorlásának céljából – kurzust szervezett, melyet széles körben hirdettek meg. A sziklacsont a koponyán a halánték egyik csontja, melyet orvostudományi egyetemi oktatási felhasználás végett holttestből kizárólag kórbonctani vizsgálat során és abban az esetben lehet eltávolítani, ha ellene az elhunyt életében nem tiltakozott.

A kurzuson az klinikaigazgató személyenként 3-3, holttestekből kivett sziklacsontot biztosított volna a résztvevőknek. Az igazgató 2018. február környékén vállalta magára a sziklacsontok beszerzését, azokat pedig a másodrendű vádlott boncmesteren keresztül akarta beszerezni.
Kattints a további képekért!

Hosszú idő után újra bemutatták Paul Hindemith egyik korai operáját, a Sancta Susannát, melynek új, minden ízében 21. századi interpretációja rendesen megfeküdte a közönség gyomrát.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Lifestyle
Sztárok
A szőke hajú szépség nem csupán arról híres, hogy Diana rokona: modellként is hihetetlen karriert futott be, nem véletlenül.
Sztárok
Az Ázsia Expressz idei évadát végül Béres Anett és Sáfrány Emese nyerte, ami szemlátomást megviselte Krausz Gábort. A sztárséf nem is tudta leplezni csalódottságát.
Lifestyle
Ma már rengetegen használják a palackvisszaváltó automatákat Magyarországon, ám a rendszerrel kapcsolatosan még mindig ezernyi megválaszolatlan kérdés kering a köztudatban.