Magyar étteremben próbált magyarul rendelni az amerikai turista, így jött össze neki

Persze megkérdezhette volna, hogy le tudja-e adni angolul a rendelését, de ő a nehezebb utat választotta a gyorsétteremben, így magyarul kezdett el beszélni.

Elképesztő, de azt is megértette, mit kérdeznek vissza

A magyar nyelv tanulása sok külföldi számára kihívást jelent, és gyakran hallani, hogy a magyar az egyik legnehezebb nyelv a világon, és valamilyen szinten így is van.

Az egyik legnagyobb kihívás az agglutináló jelleg, ami azt jelenti, hogy a szavak jelentését különböző toldalékok hozzáadásával változtatjuk meg. Ez a rendszer nagyon eltér az indoeurópai nyelvekben megszokottól, és sok külföldi számára nehézséget okoz.

A magyar nyelvben nincs nyelvtani nem, ami ugyan könnyebbséget jelenthet, de a ragozási rendszer bonyolultsága ezt ellensúlyozza. Az alanyi és tárgyas ragozás közötti különbség megértése különösen nehéz lehet egy nyugat-európai számára. Emellett a magyar nyelvben sok a kivétel és a szabály, amit meg kell tanulni és alkalmazni.

A galériánkban megmutatjuk, hogyan ment ez egy amerikai turistának, aki videóra is felvette, miképp bűvészkedik a nyelvünkkel!

A külföldiek gyakran panaszkodnak a magyar nyelv kiejtésének nehézségeire is. Bár a magyar nyelv fonetikus, azaz a szavakat úgy ejtjük ki, ahogy leírjuk, a magánhangzók és mássalhangzók sokfélesége, valamint a hangsúlyozás szabályai nehézséget okozhatnak.
Kattints a további képekért!

Budapest egyre vonzóbb a turisták szemében. Szinte mindenhol jól érzik magukat, a gasztronómiánkat pedig imádják.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Elképesztő, hogy nem tudják megunni az emberek a Chuck Norris vicceket. Mindig bele tudják építeni valamibe.
Sztárok
Jennifer Grey az A Real Pain című film londoni premierjén okozott hatalmas szenzációt vasárnap este, bomba alakja láttán ugyanis mindenkinek elakadt a lélegzete.
Fashion&Beauty
Jótékonysági eseményen járt nemrég Meghan Markle, az alkalomra pedig remek öltözéket konstruált magának – a legnagyobb figyelem divatos nadrágjára összpontosult, ami kiváló választás lehet bárki...