Utazás

Novembertől már csak így léphetsz be Ausztriába - akár kétmillió forintod is bánhatja, ha figyelmen kívül hagyod ezt a szabályt

November elsejétől lép hatályba az osztrákoknál az úgynevezett helyzettől függő gumiabroncs-kötelezettség, mely természetesen a magyar autósokra is vonatkozik - írja a hitelforum.hu.

A magyar sofőrök számára sincs kibúvó

November elsejéve lép életbe Ausztriában az úgynevezett helyzettől függő gumiabroncs-kötelezettség: az előírás természetesen a magyar autótulajdonosokra is vonatkozik. A téli gumi hiányát egy esetleges balesetkor akár 5 ezer eurós bírsággal is büntethetik az osztrák hatóságok. Nyugati szomszédunkban még 2008-ban vezették be a téli időszakban kötelező gumihasználatot, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy november1. és április 15. között a téli évszakra jellemző útviszonyok (hó, havas eső, jegesedés) miatt mind a négy keréken kötelező a téli gumik használata a személyautók és a 3,5 tonna alatti gépjárművek esetében. Lapozz tovább: a szabályozás pontos részleteiről a galériában olvashatsz!

Az ellenőrzés során az autópálya-rendőrség az M+S (Mud+Snow, azaz sár és hó) jelzést, illetve a gumi mintázatának mélységét vizsgálja.
Kattints a további képekért!

A kiskutyát a gazdája egész egyszerűen kitette a kocsiból, majd elhajtott. A drámai eseményről felvétel készült.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Utazás
Lifestyle
Ha te is dús, fényes és extra hosszú hajra vágysz, akkor mindössze egy összetevőt kell bevetned a szláv nagyi szerint, aki 80 éves kora ellenére is derékig érő tincsekkel büszkélkedhet.
Lifestyle
Ha belépsz egy üzletbe, hogy kígyóuborkát vásárolj, általában műanyagba csomagolt termékek közül szemezgethetsz. Most következő cikkünkben fényt derítünk a jelenség okára.
Sztárok
A szorítóba visszatérő Sárközi Ákos akkora ütést mért riválisára, Horváth Tamásra, hogy az énekes alig bírt feltápászkodni, de ennél sokkal súlyosabb problémája is akadt.