Lifestyle

Leszbikus szex, vér és erőszak: rosszullét fogta el az embereket az operaelőadáson, orvosoknak kellett a nézőtérre rohanniuk

Hosszú idő után újra bemutatták Paul Hindemith egyik korai operáját, a Sancta Susannát, melynek új, minden ízében 21. századi interpretációja rendesen megfeküdte a közönség gyomrát.

Rengetegen lettek rosszul a közönség soraiban

Paul Hindemith német zeneszerző, zenetudós (1895-1963) korai műveiben gyakran zsonglőrködött olyan - még a mai kor mércéjével mérve is extrém - témákkal, mint a halál, a gyilkosság és a szexualitás. Egyik korai operája, a Sancta Susanna éppen 100 évvel ezelőtt debütált Németországban, és már ősbemutatójakor hatalmas botrányt kavart merészsége - főként a nemiség pőre, leplezetlen ábrázolása - miatt. Most, száz évvel később újra színpadra állították az egyfelvonásos művet, de ezúttal a mű merőben új, esszenciálisan 21. századivá gyúrt verziója került a publikum elé - számolt be róla a Mirror. A produkciót október 5-én mutatták be, és a hírek szerint még hét előadást fog megérni: az utolsóra november 3-án kerülhet majd sor. Hogy ezek az előadások végül mennyi nézőt vonzanak majd, az még a jövő zenéje - hogy stílszerűek legyünk -, egyvalami azonban bizonyos: a minden szempontból provokatív opera már most megfeküdte a nagyérdemű gyomrát. Lapozz tovább, a cikk a galériában folytatódik!

Az opera, mely a hagyományos szentmise "radikális, látomásszerű verzióját" is bemutatja, egy olyan apácáról szól, aki lassacskán felfedezi a saját szexualitását. A megvalósítás azonban olyannyira szélsőségesre sikeredett, hogy 18-an rosszul lettek a nézőtéren.
Kattints a további képekért!

Tíz percre felfüggesztették az Évek című színházi előadás főpróbáját Londonban: az abortuszjelenet miatt egy férfi elájult, többen pedig rosszullétre panaszkodtak.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Sztárok
Te egyetértesz a világhírű plasztikai sebész véleményével? Nos, sokak szerint egyáltalán nem helytálló Dr. Julian De Silva listája…
Lifestyle
Nem című regényével Kemény Lili nyerte el idén a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat, amelyet az Őszi Margó Irodalmi Fesztivál megnyitóján adtak át. A Margó x Erste #higgymagadban...
Sztárok
A TV2-nek el kellett fogadnia, hogy Rúzsa Magdinak kemény feltételei lesznek, hogy elvállalja a zsűrizést az új Megasztárban.