Invázió: így tartsd távol a poloskákat az ajtóktól és ablakoktól

Néhány egyszerű megelőző intézkedésekkel hatékonyan távol tarthatod őket.

Poloska invázió

Ahogy a hidegebb hónapok közelednek, egyre többen tapasztaljuk, hogy a különféle kártevők, köztük a poloskák, megpróbálnak beköltözni otthonainkba. A poloskák, amelyek nyáron a kertekben és mezőkön élnek, ősszel menedéket keresnek a hideg elől. Ennek egyik legkedveltebb célpontja az ablakok környéke, ahol könnyen utat találnak a lakásba. Bár ezek az apró rovarok nem okoznak közvetlen károkat az embereknek, jelenlétük bosszantó lehet, hiszen bűzös anyagot bocsátanak ki, ha veszélyben érzik magukat. Az ablakok és ajtók, különösen ha nincsenek megfelelően szigetelve, kitűnő bejáratot biztosítanak a poloskáknak, és ha nem teszünk ellenük lépéseket, hamarosan egész rajok jelenhetnek meg a lakásban.

De hogyan előzhetjük meg a poloska-inváziót? Mit tehetünk azért, hogy ezek a rovarok ne jussanak be az otthonunkba az ajtókon és ablakokon keresztül? Részletek a galériában!

Illóolajok alkalmazása Bizonyos illóolajok, mint például a borsmenta, a levendula vagy az eukaliptusz, természetes rovarriasztóként működnek. Készíthetsz egy permetező oldatot vízzel és néhány csepp olajjal, majd az ablakkereteket és párkányokat permetezd be. A poloskák nem szeretik ezeket az illatokat, így távol maradnak.
Kattints a további képekért!

Sokszor hallhatjuk, hogy esténként nem ajánlatos nagyobb mennyiségben kávét fogyasztanunk. Arról viszont már csak kevesen tudnak, hogy a reggeli órákban is érdemes mértékletességet tanúsítanunk, ha a koffeintartalmú nedűről van szó.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Így ünnepelte 2024-ben az Inspiráló Nőket a Femcafe
Sztárok
Vannak, akikre már rá sem ismerni manapság, úgy átalakultak az elmúlt 20 évben, a sorozat indulása óta.
Sztárok
Sztárok
Az egyik legszebb módja annak, hogy kimutassuk, mennyire szeretjük az állatokat, ha vásárlás helyett az örökbefogadás mellett döntünk – erről a témáról beszélgettünk nemrég a hazai hírességekkel,...