Egészség

Négy évig csak a sötétben tapogatóztunk, de most végre kiderült a megrázó igazság a Covid legrettegettebb tüneteiről

Mindeddig a tudomány sem tudott választ adni arra a kérdésre, hogy pontosan mi okozza a Covid legdurvább hosszú távú tüneteit, egy új kutatás azonban minden kételyt eloszlatott.

Ez a kutatás minden korábbi feltételezést felülír

Mi állhat a koronavírus-fertőzés legaggasztóbb hosszú távú tüneteinek hátterében? Hihetetlen, de igaz: bár a betegség négy éve folyamatosan jelen van a mindennapjainkban, a szakértők a mai napig nem találták meg a megnyugtató választ erre az egyszerű kérdésre. Nos, most szerencsére fordult a kocka, ugyanis egy brit kutatócsoport nagy felbontású MRI-vizsgálatokat végzett három olyan páciensen, akik a pandémia legkorábbi szakaszában, az első vakcinák megérkezése előtt kerültek kórházba, méghozzá súlyos tünetekkel - írja a Portfolio.hu. Ha kíváncsi vagy a számos eddigi tudományos feltételezést felülíró végeredményre, lapozz tovább: a cikk a galériában folytatódik!

A szakértők gyulladás jeleit detektálták az agytörzsben, mely az életfenntartó testi funkciók (pl. légzés, szívverés, vérnyomás) szabályozásáért felel.
Kattints a további képekért!

Dinamikusan emelkedik a majomhimlős esetek száma Afrikában, a fertőzés egyre több térségben üti fel a fejét - közölte az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Egészség
Sztárok
Cserpes Laura édasapjával, Istvánnal érkezett az idei Inspiráló Nők Estje gálára, a Femcafe.hu-nak pedig az Ázsia Expresszhez fűződő tapasztalataikról meséltek, továbbá kitértek arra is, szülő-...
Sztárok
A színészházaspár élete kívülről rendkívül boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnik, pedig a világot jelentő deszkákon a késhegyre menő vitáktól sem riadnak vissza.
Sztárok
A két elragadó üzletasszony ezúttal is vonzotta a tekinteteket, ami nem is csoda, hiszen lélegzetelállítóan gyönyörű estélyi ruhákban érkeztek az Inspiráló Nők gálára.