Fashion&Beauty

Beindult az alsónemű botrány, mérgező anyagokat találtak bennük

A Tudatos Vásárlók Egyesülete egyedülálló nemzetközi együttműködésben végzett tesztje veszélyes, hormonkárosító biszfenol vegyületeket mutatott ki az alsóneműkben.

Sokkoló lett az eredmény

A Tudatos Vásárlók Egyesülete uniós szinten szeretné elérni, hogy a fogyasztási cikkekbe ne kerülhessenek mérgező anyagok.

Az egyesület vezeti a ToxFree Life for All elnevezésű nemzetközi projektet, mely az egészségkárosító anyagok kockázatait csökkentené. Ilyen mérgező anyagok a biszfenolok is, amiről kiderül, hogy minden harmadik bugyiban megtalálható.

A biszfenol vegyületcsalád az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott vegyszer a világon, de hogy miért annyira veszélyes, az a galériánkból kiderül!

A biszfenol vegyszert nagy mennyiségben használják és gyártják. Leggyakrabban polikarbonát műanyagok és gyanták összetevőiként használják, de adalékanyagként is alkalmazzák, például színtartósítóként a textíliákban, ruhákban, alsóneműkben.
Kattints a további képekért!

Néha amúgy is kényelmetlen, zavaró, nem igaz? De ha megtudod, mennyi előnye van annak, ha nem viselsz bugyit, azonnal megjön a kedved ahhoz, hogy ledobd magadról.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Fashion&Beauty
Lifestyle
Ha így készíted el a répát nemcsak finom lesz, hanem tudományosan igazoltan jobban hasznosul a szervezetünkben is.
Home&Design
Ezek a színek nemcsak eleganciát, hanem természetességet, nyugalmat és otthonosságot is sugároznak. Ráadásul rendkívül sokoldalúak, így bármilyen lakberendezési stílushoz alkalmazhatók, legyen az...
Fashion&Beauty
Természetes és dögös megjelenést kölcsönöz, így nem csoda, hogy minden nő ezt kéri most a fodrászától.