Lifestyle

Tényleg agyrákot okoz a túl sok mobilozás? Ki nem találnád, mi a tudomány pontos válasza

A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?

Bízhatunk a modern technológiában?

Modern, 21. századi világunkban rengeteg olyan technikai eszköz vesz körül bennünket, melyek esetleges negatív élettani hatásaival kapcsolatban nem áll rendelkezésünkre elegendő információ. Mindez sokakat nem múló bizonytalanságba, félelembe taszít. Biztonságos, ha az ölünkbe helyezzük a laptopunkat? Káros lehet, ha túl sokáig és túl közelről bámuljuk a tévé képernyőit? Fogas kérdések, melyekre sokszor még a tudósok sem tudnak egyértelmű, mindenkit megnyugtató válasszal szolgálni. És akkor még nem is beszéltünk a mobiltelefonokról: az apró kütyük elterjedése óta folyamatosan foglalkoztatja az emberiséget a kérdés, hogy milyen negatív egészségügyi következményekkel járhat, ha túl sokat használjuk őket. Nos, erre most egy átfogó, vadonatúj tanulmány talált érdekes választ.

Az ausztrál tudósok nemrég az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization - WHO) megbízásából készítettek egy nagyszabású kutatást, mely a gyakori mobiltelefon-használat és az agyrák összefüggéseit térképezte fel - írja a The Guardian.
Kattints a további képekért!

A Google kiadta a figyelmeztetést, mivel fertőzött alkalmazások kerültek a Play Áruházba. Az új kártevő tényleg rendkívül veszélyes.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Lifestyle
Lifestyle
Ha te is szeretnéd a kertet olyan növényekkel díszíteni, amelyek évekig is boldogan elélnek, és az idő múlásával is szépek maradnak, akkor mindenképp olvasd el cikkünket.
Sztárok
Ismét beindultak a pletykák, hogy milyen lehet Michael Schumacher állapota, miután megjelent egy nyilvános eseményen.
Lifestyle
A téma a mobiltelefonok széleskörű elterjedése óta foglalkoztatja az emberiséget, de vajon mi a teljes igazság? Tényleg agyrákot okozhat a túlzásba vitt mobilhasználat?