Ha ezeket a virághagymákat még most elülteted, csak úgy illatozni fog a kerted tavasszal

Még a tél beköszönte előtt érdemes elvégezni a hagymaültetést, hogy a növényeknek legyen idejük gyökeret ereszteni, így tavasszal illatos és gyönyörű virágoskertet csodálhatsz.

Imádni fogod tavasszal

A tél szürkesége után igazi felüdülés a léleknek, amikor a gyönyörű tulipánok, jácintok és nárciszok vidám, színpompást látványt varázsolnak az otthonodnak. Ám ahhoz, hogy a jövő esztendő első hónapjaiban ebben részed lehessen, még most, ősszel kell neki látnod a munkának, azaz el kell ültetned a hagymákat, ugyanis a téli hideg elengedhetetlen a megfelelő fejlődésükhöz. Szeptember végétől novemberig van erre idő, de kiemelten fontos az is, hogy még a nagy fagyok beállta előtt végezd el ezt a folyamatot! Ráadásul egy kis utolsó kertészkedés az évben a pszichének is jót tud tenni, így egészséges kikapcsolódásként nem véletlenül ajánlott, hogy felhúzd kedvenc kertészkesztyűdet és belekezdj illatos virágoskerted megtervezésébe. És hogy milyen hagymákat érdemes már most elültetni? Galériánkban eláruljuk!

A Törökországban honos, alacsony növésű, de teljesen elbűvölő apró nőszirom (Iris reticulata) számos különböző színű fajtájáról ismert, és egyik szebb mint a másik: egy elbűvölő kék vagy egy ragyogó sárga fantasztikusan mutat a kertben.
Kattints a további képekért!

Jó hír, hogy akár ősszel is megtervezhetjük, és belevághatunk a telepítésbe, amint a hőmérséklet tartósan 30 fok alá süllyedt.

Leadfotó: 123rf

Forrás: The Guardian

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
A Szűz megismerkedhet valakivel, aki nagy hatással lesz rá. Íme az októberi szerelmi horoszkóp.
Sztárok
A szinkronhangként is ismert Sallai Nóra kisfiával együtt szenvedett súlyos autóbalesetet. Kollégái megrendítő felhívást tettek közzé a közösségi médiában.
Sztárok
Szardínián mondta ki a boldogító igent kedvesének Rebel Wilson: az ausztrál származású színésznő meseszép ara volt, csakúgy mint újdonsült felesége, Ramona Agruma.