Egészség

Őszi színkavalkád a konyhában is

Itt van az ősz, itt van újra… de emiatt nem kell búcsút intenünk a színeknek és a vitalitásnak. A szeptemberi kínálatban igazi szín- és ízkavalkáddal találkozhatunk. A rövidülő nappalok mellett is kiegyensúlyozottak és energikusak maradhatunk az új termékeknek köszönhetően!

Vöröslencse tészta

A vöröslencse tészta gluténmentes vegán köretként tökéletesen illik az őszi asztalra. A vöröslencse liszt kiemelkedően magas a fehérje- és rosttartalmával hozzájárulhat az izomtömeg növekedéséhez és fenntartásához. A tészta nagyszerű kiegészítője az egészséges, kiegyensúlyozott diétának, hiszen komplex szénhidrátforrásként szolgál, ugyanakkor cukor- és zsírtartalma egyaránt alacsony, így fogyókúra alatt is bátran fogyasztható. A vöröslencse tészta kiváló gluténmentes alternatívája a klasszikus tésztáknak, nem tartalmaz tojást vagy más állati összetevőket, így vegánok számára is kiváló választás lehet.

Zöldborsó tészta

A zöldborsó tészta újdonságot hoz a gluténmentes köretek világába. Fő alapanyaga a zöldborsó liszt; különleges színe és íze mindenkit rabul ejt! Magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, cukor- és zsírtartalma ugyanakkor rendkívül alacsony, így kiváló kiegészítője az egészséges étrendnek vagy fogyókúrának. Glutén-, és állati eredetű összetevőktől is mentes, így vegánok is bátran fogyaszthatják. Egyszerűen köretként szószokkal, mártásokkal vagy különböző saláták alapjaként is megállja a helyét.

Fehérjés tészta

A fehérjés tészta a legtöbb étrendbe könnyedén beilleszthető köret, hiszen gluténmentes és állati eredetű összetevőktől is mentes. Vöröslencse- és kukoricaliszt, valamint borsófehérje ízletes kombinációjából áll, így magas a fehérje- és rosttartalma. Alacsony zsír- és cukortartalmú, nagyszerű forrása a szénhidrátoknak, kiváló kiegészítője az egészséges étrendnek, fogyókúráknak vagy az izomtömeg növelését célzó diétáknak. Eleve magas fehérjetartalma miatt pedig nincs szükség hús vagy húsalternatívák hozzáadására ahhoz, hogy egy teljes makrotápanyag-profillal rendelkező ételt készítsünk belőle!

Goji bogyó

Itt az ősz, itt az ideje újra betárazni a szuper élelmiszerekből! Az egyre népszerűbb goji bogyó kiváló fehérjeforrás, amely támogathatja az izomnövekedést, az izomfenntartást és a csontok egészségét. Magas rosttartalommal is büszkélkedhet az optimális emésztés érdekében. Bármiben felhasználható, ahol hagyományos aszalt gyümölcsöt használnánk, akár önmagában nassolnivalóként, akár reggeli zabkásához, desszertekhez vagy joghurtokhoz adva. Édes-savanykás íze miatt Ázsiában sós ételek mellé, vagy akár teákban is előszeretettel használják.

Energy + Tea

Ha a pumpkin spice latte helyett valamilyen egészségesebb alternatívát keresünk, ami energiával tölt fel a borongós napokon, az Energy + Tea lehet az ideális választás számunkra. Az oldható por formájában elérhető ital 50:1 arányban tartalmaz koffeint és zöld tea kivonatot. A koffein önmagában az egyik legismertebb stimuláns, amit a zöld teában megtalálható L-teanin egészít ki, ellensúlyozva a koffeinfogyasztás utáni hirtelen felpörgést, majd az energiaszint gyors csökkenését. Ez a készítmény kifejezetten azok számára lett kifejlesztve, akinek szüksége van az extra lendületre edzés előtt vagy munka közben a nap bármely szakaszában.

Ashwagandha KSM-66® por

A nyári szabadságolások után és az utolsó negyedév közeledtével a legtöbb munkahelyen beindul a hajtás. Ilyenkor nem árt megerősíteni testi-szellemi állóképességünket és vitalitásunkat. Az Ashwagandha KSM-66® por egy erős, withanolidokban gazdag kivonat, amelynek alapját az adaptogének közé tartozó ashwagandha (indiai ginzeng kivonat) adja. Ez a természetes összetevő a nootropikumként az agyi és a kognitív funkciók, például a koncentráció és a memória fenntartásában játszhat jelentős szerepet. Kiváló választás menedzserek, diákok számára, vagy azoknak, akik alvási nehézségekkel küzdenek.

VitaCalm

Az év végi munkahelyi hajrára felkészülve nem árt alaposan felvértezni idegrendszerünket. A VitaCalm komplex étrend-kiegészítő olyan nyugtató és ellazulást elősegítő anyagokat tartalmaz, mint például ashwagandha kivonat, citromfű és magnézium. Ezek a jótékony összetevők hozzájárulhatnak a psziché megfelelő működéséhez és a jó közérzethez azokon a napokon, amikor olyan belső feszültséggel küzdünk, amely megakadályozza a szellemi ellazulást vagy akár az elalvást. Ajánlott annak, aki szeretné leküzdeni az őszi idővel együtt érkező lehangoltságot, a legjobb pedig, hogy vegánok is fogyaszthatják.

Lead: Pexels /olia danilevich/

Oldalak

Video Bemutatjuk a 2024-es Inspiráló Nők Díj jelölőbizottságát
Egészség
Home&Design
Ahogy a természet lassan felölti gazdag őszi ruháját, egyre nagyobb vágyat érzünk, hogy otthonunkat is átjárja a változás szele.
Lifestyle
Sok érdekes történetet mutatott már be az X-Faktor az embereknek, és most itt van az újabb csoda. Majkáék állva tapsolták meg a tehetséget!
Sztárok
Sajnos ma már kicsit kihalóban vannak a kvízműsorok, de akinek hiányzik az a műfaj, annak hétfőn és kedden esténként mindenképpen erre a csatornára kell kapcsolnia!