4 étel, amit tilos éhgyomorra enni: óriási bajt okozhatnak a testedben

Azt mindenki tudja, hogy sosem szabad kihagyni a reggelit, ám az már kevésbé elterjedt a köztudatban, hogy milyen ételfajtákat érdemes kerülni a nap első óráiban.

Nagyon nem tesznek jót

A reggeli, mint a nap első étkezése, kulcsfontosságú szerepet tölt be egészségünk hosszú távú megőrzésében – segít stabilizálni a vércukorszintet, felpörgeti az anyagcserét és helyreállítja a koncentrációs képességet. Emellett nemcsak a fizikai teljesítményünket befolyásolja, hanem mentális állapotunkra is hatással van, továbbá hozzájárul a jó közérzethez, valamint javítja a hangulatot. Nem mindegy azonban, hogy milyen ételek kerülnek az asztalra: a feldolgozott élelmiszerek helyett érdemes teljes kiőrlésű gabonákat, fehérjeforrásokat – például tojást, görög joghurtot, dióféléket – tartalmazó finomságokat választani, ugyanis ezek biztosítják a leginkább a szükséges energiát és tápanyagokat, amelyek segítenek egész nap fittnek, továbbá energikusnak maradni. Bizonyos ételtípusoktól pedig pont, hogy nagyon is óva intenek minket a szakértők, éhgyomorra fogyasztva ugyanis komoly gondot okozhatnak; galériánkban felsoroljuk, miket javasolt kerülni!

Cukrozott gabonapelyhek A tej és gabonapehely párosítása eléggé elterjedt reggli, ám érdemesebb saját készítésű granolát választani a boltokban kapható, túlzottan cukrozott változatok helyett. A bolti müzlik és gabonapelyhek gyorsan felszívódnak, emiatt hamar újra megéhezhetünk tőlük, magas cukortartalmuk pedig hozzájárulhat a gyulladás kialakulásához.
Kattints a további képekért!

Az időzítés jelentős hatással lehet a szervezet működésére és az általános egészségi állapotra.

Leadfotó: 123rf

Forrás: Nosalty

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
II. Erzsébet brit királynő 2022 őszén, 96 esztendősen távozott az élők sorából. A legendás uralkodónő egészen élete legutolsó szakaszáig jó általános egészségnek örvendett, így hát magától értetődő,...
Sztárok
Erőteljes üzenetet fogalmazott meg fiával és lányával kapcsolatban Harry herceg, továbbá kifejtette, miért érez nagy félelmet velük kapcsolatban.
Sztárok
Az énekesnő Till Attilával együtt vendégeskedett Kadarkai Endre A nagy mű című műsorában. A beszélgetés során Tóth Vera vitriolos kritikát fogalmazott meg egykori megasztáros riválisáról, Oláh...