Tudtad? Ez az olaj nemhogy nem növeli, de még csökkenti is a koleszterinszintet

Míg sok olajról azt gondolják, hogy negatívan befolyásolja a koleszterinszintet, van egy különleges fajta, amely éppen az ellenkezőjét teszi.

Az egészséges olaj

Az egészséges életmód és a kiegyensúlyozott táplálkozás napjainkban egyre nagyobb figyelmet kap. A szív- és érrendszeri betegségek elkerülése érdekében sokan keresnek olyan élelmiszereket és alapanyagokat, amelyek segíthetnek a koleszterinszint szabályozásában, mivel a túl magas koleszterinszint növelheti a szívbetegségek, szélütés és egyéb súlyos egészségügyi problémák kockázatát. Ezzel kapcsolatban az olajok gyakran a vita tárgyát képezik. Sok ember tart az olajok fogyasztásától, mivel azt gondolják, hogy ezek növelik a koleszterinszintet, és így ártanak az egészségnek. Az igazság azonban az, hogy nem minden olaj egyformán hat a szervezetre. Létezik egy olyan olaj, amely nemcsak hogy nem növeli a koleszterinszintet, de valójában segíthet annak csökkentésében is. Részletek a galériában!

A gyapotmagolajat a gyapot növény magjaiból vonják ki. Bár elsőre talán szokatlannak tűnhet egy olyan növény olaját használni, amelynek fő terméke a textilipar alapanyaga, a gyapotmagolaj egyre nagyobb figyelmet kap a táplálkozástudomány világában. Az olaj kémiai összetétele miatt számos jótékony hatással bír az egészségre, különösen a szív- és érrendszerre.
Kattints a további képekért!

Gondoltad volna, hogy egyetlen összetevőtől turbó üzemmódba kapcsol majd az anyagcseréd, ezáltal beindul a fogyás is? Nos, talán hihetetlennek tűnik, pedig igaz!

Leadfotó: 123RF

PSY Blog

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Sztárok
Ma már egyáltalán nem számít furcsaságnak, ha valaki valaki őszintén vállalja, hogy nem vágyik családalapításra, s nincs ez másképp a legnagyobb sztárok világában sem.
Lifestyle
Egy szakítás mindig fájdalmas, ilyenkor hajlamosak vagyunk magunkba fordulni, és egyfolytában azon rágódni, hogy mit kellett volna másképp csinálnunk. Ugye tudod, hogy ez így nem mehet tovább?
Home&Design
A tudatos vásárlás és a hosszú távú tervezés a siker kulcsa. Ezt vallják a lakberendezők, akik szerint 3 olyan dolog is van, amire soha, semmilyen körülmények között nem érdemes pénzt áldozni.