Lifestyle

Ezeken a településeken lett fertőzött az ivóvíz a Dunán levonuló árhullám miatt

Fontos figyelmeztetést intézett a lakossághoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Települések, ahol csak forralást követően fogyasztható az ivóvíz

Közelmúltbéli cikkünkben már részletesen kitértünk rá, hogy a Magyarországot sújtó árvíz sokkal összetettebb fenyegetést jelent a lakosságra nézve, mint azt sokan hinnék. Ilyenkor jellemzően a fulladások, a sérülések és az áramütések a legveszélyesebb egészségügyi kockázatok, ám ezek - némi odafigyeléssel - viszonylag könnyen elkerülhetők. Ugyanakkor a krízishelyzet nyomában súlyos betegségek is megjelenhetnek Magyarországon, melyek az érintett területeken élők százezreire jelenthetnek komoly veszélyt.

Sőt, a Nemzeti Népegészségügyi Központ nemrégiben arról adott hírt, hogy több magyar településen csak forralást követően fogyasztható az ivóvíz.

"Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Dunán levonuló árhullám miatt Dömös, Pilismarót és Dobogókő települések vízhálózatában bakteriológiai kifogásoltság jelent meg. Az esetről a vízszolgáltató és a népegészségügyi hatóságok egyaránt értesítették a települések polgármestereit" - közölte tájékoztatójában az NNK.
Kattints a további képekért!

Jelenleg mindenki az árvíz elleni védekezésre koncentrál, arról viszont sokkal kevesebb szó esik, hogy a krízishelyzet miatt magyarok százezreinek egészsége kerülhet veszélybe.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Lifestyle
Utazás
A hét második felében még 25-30 Celsius-fokos napi csúcsokra van kilátás, vasárnap viszont újabb jelentős fordulóponthoz érkezik hazánk időjárása.
Lifestyle
Az egész világháló beleremegett, amikor két héttel ezelőtt a Linkin Park bejelentette, hogy új énekesnőjükkel és dobosukkal visszatértek a zenei vérkeringésbe. A kultikus banda azóta nem csupán a...
Lifestyle
Öt, önmagát az interneten Brad Pittnek hazudó szélhámos csalt ki 128 millió forintot két női áldozattól - számolt be róla a The Guardian.