Párizs ikonikus hídját végleg lezárják a forgalom elől

Miután láthattuk, hogy a párizsi olimpián a könnyűatléták megkongatják a véglegesen elhelyezett harangot a Notre Dame-ban, és a polgármester, Anne Hidalgo bejelentette, hogy szeretné megőrizni az olimpiai karikákat az Eiffel-tornyon, egyértelmű, hogy a francia főváros a lehető leghosszabb ideig ragaszkodni szeretne a 2024-es párizsi olimpiai játékokhoz.

Végleg sétálóutca lett

Párizs egyik legforgalmasabb hídja, a Pont d’Iéna, amely összeköti az Eiffel-tornyot a Palais de Chaillot-val, az olimpiai játékok idejére ideiglenesen a gyalogosok számára volt fenntartva, egy önkormányzati rendelet értelmében pedig most végleg lezárult a gépjárműforgalom elől. A hidat naponta körülbelül 50 000-szer keresztezik, és a párizsi városvezetés szeretné biztosítani, hogy az Eiffel-torony könnyen megközelíthető maradjon, és a híd biztonságos hely legyen az átkeléshez.

Kattints a galériára, ahol kiderül, hogy kik kelhetnek át ezentúl a Pont d'Iéna-án:

A Pont d'Iéna a turisták számára kihagyhatatlan hely, amelyről akadálytalan kilátás nyílik az Eiffel-toronyra. Patrick Bloche, Párizs első alpolgármestere kifejtette, hogy ez a döntés része volt annak a törekvésnek, hogy a látogatók jobb kilátást kapjanak a város ikonikus emlékműveire, és csökkentsék az autóforgalmat körülöttük a város szennyezettségi szintjének javítása érdekében.
Kattints a további képekért!

Lead kép: 123rf, forrás: TimeOut

Oldalak

Video Inspiráló Nők Díj 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!
Sztárok
Demi Moore nagy nyomást helyezett magára, miután világra hozta második gyermekét, Scout Willist.
Fashion&Beauty
Cindy Crawford lánya, a 23 éves Kaia Gerber a minap felolvasóestet tartott a New York-i Hotel Chelsea-ben, az alkalomra pedig remek outfitet álmodott meg magának.
Fashion&Beauty
Egy biztos, ha az idei szezon trendi lábujjszíneiről van szó, el leszünk kényeztetve a választékkal.