Ne hagyd, hogy a minimális hízásból ”sörhas” legyen, mert még az ágyban is rosszabb leszel

A hasi zsír természetesen a nőknél, és a férfiaknál is nagy veszélyt jelenthet később. Nem szabad hagynunk, hogy kialakuljon!

Ha eljutunk a nagyobb ”sörhasig”, azt már roppant nehéz leadni, de nem ez a legfőbb baj

A hasi zsír kialakulása és annak egészségügyi kockázatai sokakat érintenek hazánkban. Az is a magyarokra jellemző, hogy szeretik erősen halogatni, hogy megszabaduljanak tőle.

A hasi zsír két fő típusa a bőr alatti (szubkután) zsír és a zsigeri (viszcerális) zsír. A bőr alatti zsír közvetlenül a bőr alatt helyezkedik el, míg a zsigeri zsír a belső szerveket veszi körül. A hasi zsír kialakulásának fő okai közé tartozik a mozgásszegény életmód, a túlzott kalóriabevitel, a magas zsírtartalmú és cukros ételek fogyasztása, valamint a stressz és az alváshiány.

Miért roppant veszélyes, ha hagyjuk, hogy a minipociból nagy has legyen, és hogyan lehet megszabadulni tőle? A galériánkban megmutatjuk!

A hasi zsír másképp alakul ki a férfiaknál és a nőknél. A férfiak hajlamosabbak a zsigeri zsír felhalmozására, ami a belső szerveket veszi körül és nagyobb egészségügyi kockázatot jelent. A nők inkább a bőr alatti zsírt halmozzák fel, különösen a csípő és a comb területén. Ez a különbség részben hormonális okokra vezethető vissza, mivel a nők ösztrogénszintje befolyásolja a zsír eloszlását.
Kattints a további képekért!

Rengeteg sztár dönt úgy, hogy nem csak mozgással, hanem diétával is igyekszik kordában tartani az alakját. Így tesz Miley Cyrus is, aki mindenben visszafogja a kalóriákat!

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
II. Erzsébet szívügyének tekintette, hogy Meghan Markle beilleszkedjen a brit királyi családba, éppen ezért hajlandó volt vele kapcsolatban kivételt tenni egy fontos kérdésben.
Fashion&Beauty
Kamilla királyné ezúttal nem fenséges estélyiben vagy tekintélyt parancsoló kosztümszettben keltett nagy szenzációt, hanem egy átlagos, mégis feltűnően csinos őszi ruhában.
Lifestyle
A Halak életében újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!