Ez derült ki ausztriai keresetekről – Ennyi pénz számodra is csábító lesz, hogy ott dolgozz?

Egyre több magyar dönt úgy, hogy Ausztriában próbál szerencsét, főleg, ha a határ közelében él. Megmutatjuk, hogy álltak a közelmúltban ott a keresetek.

Ennyi az osztrák versenyszférában a medián bruttó órabér

Az, hogy külföldön vállal munkát az ember, lehet gazdasági, személyes vagy szakmai jellegű döntés is. Persze a többség a nagyobb pénz reményében fordít hátat Magyarországnak.

Ilyenkor persze nem árt figyelembe venni azt is, hogy ha kiköltözünk, akkor tényleg annyi pénz marad-e a zsebünkben, mint amennyit gondoltunk. Bár Magyarország az Európai Unió tagja, és az uniós polgárok szabadon vállalhatnak munkát más uniós országokban, bizonyos esetekben szükség lehet munkavállalási engedélyre vagy egyéb hivatalos dokumentumokra. Érdemes előre tájékozódni a szükséges papírokról és eljárásokról.

Rengeteg magyar dönt úgy, hogy Ausztriában próbál szerencsét. De mennyi volt a kereset ott a közelmúltban? A galériánkban mindent megmutatunk!

A felmérést az osztrák statisztikai hivatal négyévente végzi el a versenyszférában működő, legalább tíz alkalmazottat foglalkoztató vállalatok körében – számolt be róla az Üzletem oldala.
Kattints a további képekért!

Magyarországon alaposan elszállt a tonhalkonzervek ára, ami nem csak finom, de rendkívül egészséges is.

Leadfotó: 123RF

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Bár Angelina Jolie-t a mai napig a világ egyik legszebb nőjének, egy igazi dívának tartják, sokan úgy vélik, Brad Pitt új, 29 évvel fiatalabb szerelmének szépsége még a színésznőén is túltesz.
Home&Design
Különleges megoldás került elő Ryan Gosling és Eva Mendes konyhájából, amit a szemfüles rajongók szúrtak ki.
Lifestyle
A Halak életébe újra felbukkan egy régi nagy szerelme. Hétvégi szerelmi horoszkóp!