Romlott, vagy régi a hús, ha ilyen a csomagolása, semmiképp sem szabad megvenned
Rengetegen nem tudják, mit kell figyelni a csomagoláson ilyenkor. Pedig benne van a pakliban, hogy a hús ilyenkor már megromlott.
Ez az apróság lebuktatja a csomagolt árut
A hús vásárlása során számos tényezőt kell figyelembe venni annak érdekében, hogy friss és jó minőségű terméket válasszunk.
A hús színe az egyik legfontosabb jel, amely alapján megállapíthatjuk, hogy friss-e a termék. A különböző húsfajták esetében ez más és más. A friss csirkehús világos rózsaszínű, fényes és nedves felületű. A sertés halvány rózsaszínű, és nem tartalmazhat szürkés elszíneződéseket. A harmadik legnépszerűbb áru a marha, ami élénk vörös színű. Ha ez a fajta barnás vagy szürkés árnyalatú, az a romlás jele lehet.
Van azonban egy dolog, amit senki sem szokott nézni, ha csomagolt húst vásárol, és nyilván nem arról van szó, hogy be van-e szakadva. A galériánkban megmutatjuk, hogy mire figyelj!
A hús mindig frissen a legjobb, de egyik séf se fog megvetni minket, ha lefagyasztjuk, mivel ez a leggazdaságosabb módszer otthon. Azonban nem mindegy, hogy milyen húsfélével dolgozunk.