Egyáltalán nem mindegy, melyik élelmiszert hová teszed a hűtődben – segítünk eligazodni, hogy ne érjen meglepetés
Most tényleg a hűtő lesz a főszereplő ebben a cikkben Azt is megmutatjuk, hol van a legideálisabb helyen a frizsidernek a konyhában.
A hús hamarabb megromolhat, ha rossz helyre teszed
Hűtőszekrény nélkül gyakorlatilag nincs is konyha. Azt általában már a beköltözésnél, vagy a ház építésénél tudja az ember, hogy hol lesz ennek az eszköznek a helye.
Fontos, hogy a hűtőszekrény megfelelő működése érdekében hagyjunk szabad helyet körülötte. Legalább 1 cm-es rés legyen az oldalak mellett és legalább 5 cm-es hézag a hátuljánál a megfelelő hőelvezetés érdekében. A hűtő körüli szabadabb tér biztosítja a jó légkeringést. Az is fontos ugye, hogy ha főzünk, akkor könnyen el tudjuk érni, bármit is kell kikapni onnan.
Ha már megvan álmaink hűtője, akkor el is kezdhetjük telepakolni, de egyáltalán nem mindegy, melyik élelmiszert hová tesszük. A galériánkban segítünk, hogy ne érjen olyan meglepetés, mint mondjuk a romlott hús.
Nem árt alaposan odafigyelni a hűtőnkre, különben rengeteg alapanyag mehet kárba. Aminek közeledik a lejárati ideje, azt mindenképpen együk meg.