Apja a szeme láttára ütötte le az anyját: ez ihlette meg napjaink egyik legnépszerűbb írónőjét, Colleen Hoovert

Tarol a mozikban a Colleen Hoover regényéből készült Velünk véget ér, ami a családon belüli erőszakot romantizálja és állítólag már dolgoznak is az írónő egy másik művének adaptálásán, a Verity-n. De kicsoda a szerzőnő, akiért egész Amerika és szép lassan a világ is megőrül?

Kicsoda Colleen Hoover?

Colleen Hoover - avagy CoHo, ahogy a rajongói elnevezték - kortárs romantikus és pszichológiai thriller könyveket ír. Legismertebb műve, az It Ends With Us - Velünk véget ér, ami 2016-ban jelent meg, de a közösségi médiának köszönhetően most kapták fel csak igazán, és mert a regényből filmadaptáció készült Blake Lively főszereplésével.

A szerzőnőnek több mint 940 000 követője van a Facebook rajongói oldalán és 1,4 millióan követik a TikTokon. Stephen King után ő a Goodreads második legkövetettebb írója, és népszerűsége nem mutatja a hanyatlás jeleit. 2023-ban a TIME egyik legbefolyásosabb emberének választotta. A The New York Times puhafedeles szépirodalmi bestseller listáján az első 10 hely közül hatot ő birtokol, ami lenyűgöző egyetlen szerzőtől.

A legtöbb híres szerző egy népszerű sorozat miatt lett ismert, mint például a Alkonyat vagy a Harry Potter, vagy úgy építette fel márkát, hogy egy felismerhető műfajban ír. Hoover eklektikus. Írt románcokat, pszichológiai thrillert, szellemtörténetet, megrázó regényeket a családon belüli erőszakról, a kábítószerrel való visszaélésről, a hajléktalanságról és a szegénységről. Bár könyveit nehéz kategorizálni, a legtöbben a szex, a dráma és a felháborító cselekményfordulatok addiktív kombinációja van.

Jöhetnek az érdekességek Colleen Hooverről?

Kattints a galériára!

A 44 éves nő egy texasi kisvárosban nőtt fel Saltillóban. A legkorábbi emléke kétéves korából származik: egy éjjel arra ébredt, hogy apja kiabál, és látta, hogy a televíziót rádobja az anyjára, és leüti őt. Ezután a szülei elváltak. Hoover később megtudta, hogy apja, aki 25 éves korában halt meg, alkoholista volt, és fizikailag bántalmazta az anyját. Édesanyja újraházasodott, amikor négy éves volt. A család meglehetősen szűkösen élt. Volt egy kis tehenészetük, körülbelül 50 tehénnel, ahol Hoover és nővére, Lin dolgozott kora reggel és hétvégén. Colleen Hoover 1997-ben pénzügyi támogatást kért, hogy főiskolára mehessen és szociális munkás diplomát szerzett. Éveket töltött el a szociális szolgáltatások területén és dolgozott egy gyermekvédelmi központban, egy hospice központnál, majd táplálkozási tanácsadást nyújtó állami szervezeteknél.
Kattints a további képekért!

A világ egyik legsikeresebb írónője, Colleen Hoover híres regényéből készült romantikus dráma, a Velünk véget ér augusztus 15-én debütál a magyar mozikban. A premier előtti vetítésre többek között Stana Alexandra, Iszak Eszter és Görgényi Fruzsina is hivatalos volt, akik őszintén elmondták a véleményüket a filmről a Femcafe-nak.

Leadkép: John Nacion/ Getty Images, Forrás: The New York Times

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Sztárok
Árpa Attila rosszullétet színlelve Az Árulók forgatásán kérte meg Alexandra kezét, és bár voltak hullámvölgyeik, most őrülten boldogok együtt.
Lifestyle
Most nagyon sokáig ingyen telefonálhatsz, vagy díjmentesen bővítheted az adatkeretedet. Megmutatjuk, hogyan tudod bekapcsolni!
Utazás
Előfordult már, hogy hiba csúszott a MÁV jegyértékesítési rendszerébe, de most ezért néhányan duplán fizethettek.